Moyes szerint több idõt érdemelt volna a Unitednél

David Moyes véleménye szerint több idõt kellett volna kapnia a Manchester Unitednél ahhoz, hogy sikerre vezesse a klubot, mielõtt kirúgták volna.


A The Mail on Sunday címû lapnak adott interjúban a Manchester United egykori menedzsere arról is lerántja a vizes lepedõt, milyen érzés volt számára elõször a médiából értesülni kirúgásának hírérõl, ahelyett, hogy azt a klub vezetõitõl tudta volna meg.

 

Emellett mesélt arról is, milyen volt számára április 22-én reggel 4 órakor egyedül edzenie a United edzõpályáján, a médiából már értesülve arre, hogy ki fogják rúgni a csapattól, miközben a klubtól még semmilyen információt nem kapott errõl.

 

Moyes mindössze 10 hónapot töltött el 2013. nyarán átvett szerepében a Manchester Unitednél. Utódja, Louis van Gaal hivatalosan tegnap ülhetett elõször tétmérkõzésen a csapat kispadján, ahol hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a Swansea City-tõl - pontosan attól a csapattól, amelyet szintén a szezonnyitón Moyes vezetésével 4-1-re legyõztek idegenben.

 

A Manchester United vészjóslóan csúszott egyre lejjebb Moyes vezetése alatt, amely eredményeként csak a hetedik helyen végeztek a bajnokságban, azonban úgy érzi, képes lett volna bizonyítani, hogy megfelelõ utódja tud lenni Sir Alex Fergusonnak, ha a klub több türelmet mutat irányába.

 

"Ez egy lépés volt számomra az ismeretlenbe, és visszatekintve most már belátom, hogy gyakorlatilag egy lehetetlen küldetést vállaltam fel" - kezdte Moyes a Mail on Sundaynek.

 

"Teljesen letörtem, amikor megtudtam, hogy elveszítettem az állásomat, mert tényleg úgy éreztem, sikert érhetek majd el. Tudtuk, hogy idõbe fog telni, mire megtudjuk tenni a szükséges változtatásokat. Idõbe telt, mire az átalakulást megtudtuk kezdeni."

 

"De emellett benne voltunk olyan folyamatban is, amelyben más fontos változásokat is elindítottunk. Végül most úgy érzem, nem kaptam elég idõt ahhoz sem, hogy sikert érjek el, vagy megbukjak."

 

 

Moyes elárulta, nagyon fájt számára eltávolításának mikéntje, amelyet a brit média széleskörben már azelõtt lehozott, mielõtt a skót menedzsert hivatalos úton tájékoztatta volna a klub vezetése.

 

"Nagyon fájt az egész családomnak, ahogy a végén ezt az ügyet kezelték és ahogyan megtudtuk - a médián keresztül - hogy elveszítettem az állásomat" - tette hozzá.

 

"Mi mindig arra törekedtünk, hogy a dolgokat a megfelelõ módon kezeljük. Tudom, hogy mindez annak is volt köszönhetõ, hogy nagyon ingoványos talajra léptem a csapat vezetésével, illetve hogy a mérkõzések elveszítésével ott lebeg a kirúgás veszélye a fejem felett. De az, hogy ez mennyire mélyen érintette a családomat, nagyon nehézzé tette a dolgokat."

 

Moyes esetleges sikereit az Old Traffordon aláásták, hogy a szintén újonnan a csapat élére kerülõ Ed Woodward ügyvezetõ-igazgatóval karöltve számos játékos megszerzésérõl lemaradtak az elsõ közös átigazolási idõszakban.

 

Az 51 éves szakember, aki jelenleg állás nélkül van, megerõsítette, hogy a Vörös Ördögök komolyan érdeklõdtek Cesc Fabregas, Gareth Bale és a klub egykori játékosa, Cristiano Ronaldo megszerzését illetõen, ám mindhárom megszerzésérõl lemaradtak.

 

"Egészen jól nyomon követhetõ, hogy Fabregast, Balet és Ronaldot is megakartuk szerezni. Amikor elõször a klubhoz kerültem, akkor Ronaldo neve merült fel elsõként. Közel álltunk hozzá, hogy néhány nagy névvel erõsítsük meg a csapatot."

 

"Nem szeretnék belemenni olyasfajta játékba, hogy másokra mutogassak, de a dolgok nem váltak kézzelfoghatóvá. Én éppen akkor vettem át a klub irányítását a történelem legsikeresebb menedzserétõl. Az ügyvezetõ-igazgató pedig a szakmáját a legmagasabb szinten ûzõ vezetõ (David Gill) székébe került ugyanakkor. Tehát mindkét fél számára új volt ez a feladat."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!