Fletcher jeges kihívására Ronaldo azonnal válaszolt

Darren Fletcher kihívta Cristiano Ronaldót az Ice Bucket Challenge jótékonysági megmozdulás kertén belül, és egyben felhívta a figyelmet a James McCarthy-t segítõ alapítványra is.


Az akció lényege hírességek bevonásával a figyelem felhívása, de átlagfelhasználók is részt vehetnek a programban. A feladat egyszerû: egy vödör jeges vizet kell önteni, vagy öntetni a fejükre, majd az errõl készült videót megosztani a neten, aki nem vállalja be a jeges feladatot, annak minimum 100 dollárt kell adományoznia az ALS alapítványnak és meg kell neveznie egy, vagy több kíhívottat. (ALS: amiotrofiás laterálszklerózis, az izommozgásért felelõs idegsejtek pusztulásával járó, halálos betegség) 

 
Természetesen a hírességek ennél tovább mennek, és az akció népszerûsítése érdekében adományaik mellett a jeges kihívást is vállalják. A kampány sikere egyszerûségében rejlik,  számos híresség csatlakozott már az akcióhoz, mely  a társadalom szinte minden rétegéhez elér.
 
A Manchester United középpályása Fletcher, aki Cristiano Ronaldót és Wes Brownt hívta ki, mindjárt két vödörrel is öntetett a fejére a jeges vízbõl az egyiket James McCarthy segítségével, aki 2009 óta agydaganatban szenved, emellett óriási United drukker és betegsége elõtt mindenhova elkísérte a csapatot.
 
Jamesnél egy autóbalesetet követõen fedeztek fel ökölnyi agydaganatot, melyet azonnal megoperáltak és el kellett távolítani agyának teljes elülsõ bal lebenyét. Újra kellett tanulnia járni, beszélni, írni, olvasni, de hatalmas kitartásának köszönhetõen pár évvel késõbb, 2013-ban sikeresen lediplomázott a manchesteri University of Salford-on. Sajnos ez év júniusában egy kontrollvizsgálat kimutatta, hogy a daganat kiújult és újabb mûtét következett. Jelenleg jól van és megpróbálja a kívánságlistáján szereplõ dolgokat megvalósítani, melynek 31. pontja: Beszélgetés Sir Alex Fergusonnal.
 
 
Természetesen a skót tréner amint tudomására jutott a lelkes United drukker kívánsága, a lehetõ leghamarabb vendégül látta egy manchesteri étteremben és két órán keresztül beszélgettek.
 
 
James a megsegítésére létrejött alapítvány oldalian a következõképpen mesélt a látogatásról: "Hihetetlen, szürreális élmény volt találkozni Sir Alex-szel, úgy beszélgetett velem, mintha régi jó barátok lennénk. Csodálatos, felejthetetlen nap volt. Meghívást kaptunk Carringtonba is, találkoztam Louis van Gaallal, kaptam tõle egy aláírt mezt, majd Darren szaladt le a lépcsõn és hívott, hogy segítsek neki az Ice Bucket videóban. Én borítottam rá a jeges vizet, majd kihívta Wes Brownt és Cristiano Ronaldot. Még most sem hiszem el, hogy mindez megtörtént. Olyan, mint egy álom, amibõl sosem akarok felébredni."
 
 
 
 
Fletcher kihívására hamarosan érkezett a válasz Ronaldótól.
 
 
Az Ice Bucket Challenge megmozdulásán - amely nem a tragédia, hanem sokkal inkább a remény, a humor és a jókedv oldala felõl közelíti meg az összefogás lényegét - eddig már részt vettek egyéb Unitedes hírességek is. Például Paul Scholes és Gary Neville, akik a Class of 92 találkozón locsolták egymásra a vödör jeges vizet.
 
 
 
Minderrõl az egyesület elnöke, Barbara Newhouse a következõképpen nyilatkozott: “Ez az adakozókedv egészen hihetetlen. De ami a legfontosabb, az az elképesztõ figyelem, amit ez a betegség ebben a két hétben kapott, ez az igazán felbecsülhetetlen érték. Olyan emberek, akik korábban azt sem tudták, hogy van ilyen kór a világon, beállnak és segítenek a harcban, a gyógyításban, hogy megtaláljuk az orvosságot."
 
 
Források: dailymail.co.uk, crowdfunder.co.uk, jamesmccarthyfoundation.com


ManUtdFanatics,hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!