Ryan Giggs Vörös Ördögei 2. rész

Ryan Giggs egészen személyes megvilágításból tárja elénk véleményét néhány múltbeli és jelenlegi Unitedes csapattársáról. Az elõítéleteknek teljes mértékig fordítsunk hátat...


Amikor Ryan Giggs beszélni kezd, az egész futballvilág hallgat. Népszerûsége utolérhetetlen, karriere során annyi címet szerzett, hogy az már felfoghatatlan. Úgyhogy amikor szeptemberben kiadta legújabb életrajzi-ihletésû könyvét, akkor az Inside United úgy döntött, gondolatait minden Manchester United szurkolóval meg kell osztani. Ryan (aki gondolatait a könyv szerzõjének, Ivan Pontingnak mondta tollba) egy nagyon érdekes, és egyben új információkkal szolgáló könyvet adhatott ki kezei közül. Õszintén beszél élete és karriere legnagyszerûbb eseményeirõl - de természetesen ebbõl nem maradhatnak ki a csapattársak, akik a múltban, és a jelenben is végigkísérték a Walesi Varázsló pályafutását. Egyértelmû, hogy teljesen lehetetlen visszaadni gondolatait legnagyszerûbb manchesteri csapattársairól, így csak a leglényegesebb elemek kerülnek napvilágra társaihoz fûzõdõ viszonyából. Azonban mostanra már elég a bevezetõbõl - nézzük a Manchester Unitedben legtöbb alkalommal pályára lépõ szélsõ véleményét....

 

Gary Neville

"Nev a legjobb barátom a Unitednél. Mindig elmondja, mit gondol, és a legjobbat akarja minden körülmények között a csapattársainak. Õ a United magja, egyet jelent a Uniteddel, más klubot figyelembe se vesz. Aztán ott van emellett egy olyan oldala is Garynek, ami nagyon ritkán kap csak nyilvánosságot. Õ egy nagyon okos ember, intelligens, nagyon sokat segít a fiataloknak a szerzõdéskötési ügyletekben, emellett kikérhetik a véleményét a nyugdíjakról, befektetésekrõl, és egyéb ilyesfajta dolgokról is. Az igaz, hogy elképzelhetõ, hogy az idegeidre fog menni, annyit bír beszélni, és néha én is azt kívánom bárcsak fogná be. De azt hiszem pontosan az irigylésreméltó gondolkodásmódjáért, és azért amilyen õ maga, szeretjük annyian."

 

 

Sir Alex

"Õ egy született kommunikátor, változatlanul tiszta és egyszerû utasításokat ad. Ahogy azt már számtalanszor megfigyelhettük, a Fõnöknek akár egyetlen szava is képes lehet csodát mûvelni. Sokszor elmondtam már, Sir Alex Fergusonban egy páratlan pszichológus veszett el. Amit elért ebben a sportágban, az szinte utolérhetetlen, és a játékosai a keze alatt eltelt évek alatt nagyon sok mindent tanulhatnak tõle. Nem csoda, hogy néhány egykori játékosa még edzõként is kikéri a tanácsát egy-egy helyzetben. Bármihez is kezdek pályafutásom befejeztével, mindig emlékezni fogok azokra a dolgokra, amiket tõle tanulhattam, kezdve attól, hogy miként váljak profivá, azon keresztül, hogy miként viselkedjek a pályán és azon kívül, egészen addig, hogy mit jelent az adott szó becsülete."

 

Steve Bruce

"Unitedes karrierem elsõ napjától kezdve Brucie óriási hatással volt rám. Mindig benne volt a mókázásban, nem ment a szomszédba egy-egy poénért, mégis micsoda harcos volt a pályán! Képes lett volna akár egy egész szezont végigjátszani egy sérvvel, de egy térdsérülést is kihevert volna 10 nap alatt. Én ezt lehetetlennek tartom, de Brucie bizonyította, hogy õ képes akár erre is, és ha kell, mindent megtesz a csapat sikeréért."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer

"Az elsõ alkalommal, amikor edzésen szembe kerültem Ole Gunnar Solskjaerral, annyira lenyûgözött, hogy amikor hazamentem azt mondtam otthon, láttam az új Alan Shearer-t. Hihetetlen technikás volt, nem akartam egyszerûen elhinni, hogy valaki hogy lehet képes olyan dolgokra, amikre õ. Bárhonnan, bármikor képes volt gólt szerezni, ballal, jobbal, fejjel, átlövésbõl, emelésbõl, minden bement neki szinte. Általában laposan, és erõsen lõtte meg a labdákat. Nem csodálkozom, hogy edzõsködésre adta a fejét. Õ egy nagyon okos fickó, eltökélt: egy napon top menedzser lesz."

 

Rio Ferdinand

"Megkérdezhettek bárkit az Old Traffordon, mindenki azt fogja mondani, hogy jobb egy csapatban lenni ezzel az óriással, mint ellene. Anélkül, hogy a fizikai erõfölényét kihasználná, mert ez soha nem volt rá jellemzõ, Rio ellen soha nincs könnyû dolga senkinek. Gyors és erõs, kitûnõ érzéke van a szerelésekhez, és minden elé kerülõ helyzetben a megfelelõ megoldást választja. Igazi világi figura, hangos, vicces, tipikus Cockney. Mindig beszél. Ha egy elviselt melegítõben állítasz be edzésre, õ lesz az elsõ aki megmondja neked, de ennél is fontosabb, hogy mindenkit bíztat. Rio egy hatalmas egyéniség, nagyszerû hogy megismerhettem."


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!