5 dolog, amit a tegnapi meccsbõl tanultunk

Vegyük sorra azt az öt dolgot, amit a Vörös Ördögök megtanultak a szombati kõkeményen megküzdött gyõzelem során.


Nem tûnt el a küzdeni akarás

 

Miután bekapták a szépítõ találatot, és egy piros lapnak köszönhetõen elvesztették csapatkapitányukat,  a Vörös Ördögök könnyen azt hihették, hogy pontokat veszíthetnek a Kalapácsosok ellen. De nem volt ennek semmiféle jele a második félidõben, és Louis van Gaal láthatta a csapaton, hogy hatalmas erõfeszítéseket tettek a gyõzelem megtartásáért.

 

Nem volt jó azt látni, hogy idõnként nagyon nyomott az ellenfél, de csak ez nem elegendõ, amikor a csapatnak egy égetõen szükséges, önbizalom növelõ gyõzelmet kell megszereznie. Lehet a United nem a legjobbját nyújtotta, de az a lélek nem tûnt el a csapatból, és vitte õket elõre, amelynek köszönhetõen az utóbbi években számtalan trófeát emeltek magasba.

 

Wayne Rooney nagyon is hiányozni fog

 

Rooney-nak jobban figyelnie kellene, hogy mindig a csapattal kezdhessen, de most a kiállításának köszönhetõen Juan Mata veheti át a mélységi iránytó szerepét.

 

Túlpörgött, és zaklatott volt, közben pedig helyzeteket alakított ki, majd õ lõtte azt a csodálatos gólt, mellyel a United megszerezte a vezetést. Ez a fajta hozzáállás, ami hiányozni fog, mivel az elõírtak szerint három meccses eltiltás vár rá.

 

 

Robin van Persie legjobb játéka térhet vissza

 

Egy másik csatár, akinek a formája nagyító alá került az utóbbi idõben, de a tegnapi jó teljesítményének köszönhetõen választ adott a kritikusai számára.

 

A holland csatár egy ragyogó gólt szerzett a gyengébbik lábával, így okozott nehéz pillanatokat a Kalapácsosok védelmének. Nehezebb helyzetbe került Rooney eltiltásával, de a korábbi Arsenal támadó már megmutatta, hogy ettõl a ponttól kezdve is bámulatos játékra képes.

 

 

A Vörös Ördögök elõtt még hosszú út áll

 

A három pont mindig jól jön, különösen egy ennyire gyenge szezonkezdés után. mint amit a Vörös Ördögök produkáltak, és még sok munkája van Van Gaalnak ezzel a csapattal.

 

A United elismerte, hogy még amikor 11 emberrel voltak fent, nem mindig helyezkedtek a legjobban a középpályán, amikor már a West Ham birtokolta többet a labdát.

 

Az éljenzés akkor se hagyott alább, amikor a házigazdák foggal körömmel tartották a labdát, de hozzá kell tenni, az ellenfél egy kicsit lehangoló játékának is köszönhetõ volt. Akik a meccsre kilátogatnak, reménykednek abban, hogy ennél több, kapott gól nélküli meccset is láthatnak majd Van Gaal irányítása alatt. És nagy valószínûséggel fognak is.

 

Paddy McNair a jövõ egyik csillaga lehet

 

Némileg meglepõ volt látni, hogy a kissé idõsebb Tom Thorpe helyett McNair kapott lehetõséget, a házigazdák jól-kezelt sérülés hulláma idején.

 

Kevesen kérdõjelezhetik meg az északír játékos erõfeszítéseit, ahogy õ fogalmazott, a nehéz körülmények között is, sikerült egy magabiztos jó teljesítményt nyújtania. Góltól mentette meg a csapatot, amikor már mindenkinek a vér hûlt meg az ereiben. Meglehet, hogy ebben a szezonban nem utoljára láttuk a fiatal védõt. 


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!