Ferguson: Én vagyok a fõnök a Unitednél

Sir Alex Ferguson úgy hiszi, a Wayne Rooney szerzõdéshosszabbítása körüli herce-hurcában aratott gyõzelmével egyértelmûvé váltak az erõviszonyok a Manchester Unitednél.


A skót menedzser úgy gondolja, az angol válogatott csatár 'rossz tanácsot' kapott, amikor hirhedté vált kijelentésében az Old Traffordról való távozási szándékát pedzegette októberben.

 

Rooney, aki 180 fokos fordulatot véve nem sokkal ezt követõen hosszútávú szerzõdést írt alá, azóta már többször elismerte, hogy hibát követett el, Ferguson pedig nem volt rest a futball világában tevékenykedõ ügynökök munkásságát ostorozni.

 

Azonban több mint két hónap elteltével, a 69. életévét december 31-én betöltõ menedzser levonta az eset konklúzióit, és úgy véli, az ügy végeztével továbbra is õ irányítja a Manchester United életének fõbb mozzanatait.

 

"A legfontosabb dolog, hogy a klubuknál nagy feladatok vannak az irányításban, ez beépült a klub hagyományaiba. Emellett a Manchester Unitednél a legfontosabb személy maga a menedzser" - mondta Ferguson az ír RTE tv-csatornának.

 

"Abban a pillanatban, amint egy játékos erõfölénybe kerül a Manchester United menedzserével szemben, a klubunknak vége. Onnantól kezdve már soha nem lesz ugyanaz."

 

"Megvan a megfelelõ út, amit végig járva lehet kezelni a problémákat. Erõsnek kell lenned, és élvezned kell a vezetõség támogatását, ez pedig az én esetemben mindig megvolt. A legfontosabb dolog, hogy kezedben tartsd a dolgok irányítását, mert ez határoz meg mindent."

 

 

"Wayne esetében nem kérdéses, hogy rossz tanácsot kapott. Manapság egyre nagyobb harcot kell folytatnunk az ügynökökkel."

 

"Olyan elképzelésekkel állnak elõ, ami minden korábbit felülmúl. Emlékszem, egyszer leakartunk igazolni egy csatárt, és az ügynöke azt akarta, hogy a csatárnak gólonként fizessünk prémiumot. Mondtam az akkori elnökünknek, Martin Edwardsnak, hogy emlékeztesse az ügynököt, pontosan a góljaiért akartuk megvenni a játékost!"

 

"Egy másik meg azt találta ki, hogy vegyünk meg egymás melletti házakat az ügyfelének. Mostanság már ezek se számítanak kirívónak, mindenféle üggyel meg kell birkóznunk - ez hihetetlen!"

 

Sir Alex Ferguson visszavonulása manapság már egyre gyakrabban téma a brit sajtóban, azonban õ már nem esik abba a hibába, mint 2002-ben, amikor elõre bejelentette visszavonulását, a klub pedig már megkereste Sven-Göran Eriksson-t, õ azonban meggondolta magát.

 

"Most már 69. éves vagyok, de mit fogok mondani magamnak, ha visszavonulok? Mit fogok azt követõen csinálni? Korábban azt mondtam a feleségemnek, hogy ha eljönne ez az idõ, akkor sokat utazgatnánk, de mostanra már nem vagyunk abban a korban, hogy csak úgy felugorjunk egy gépre" - tette hozzá.

 

"Éppen ezért nincsenek terveim. A visszavonulásomra legalábbis nincs. Reményeim szerint az egészségem még sokáig olyan marad, mint most, és még folytathatom."

 

"Hibát követtem el néhány évvel ezelõtt, mert azt hittem, a 60. születésnapom a megfelelõ idõ arra, hogy visszavonuljak."

 

"Meggondoltam magam, de addigra a United már megkereste Sven Göran Erikssont, hogy vállalja el a csapat menedzseri pozícióját. Akkor azt mondtam, a családom a fejemet fogja venni, a klub ügyvédje, Maurice Watkins pedig nevetve csak annyit mondott, 'OK'." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!