De Gea csodálja Howardot

David de Gea olyan kapussal találkozik majd vasárnap, amikor az Everton az Old Traffordra látogat, aki iránt hatalmas tiszteletet érez.


Az amerikai válogatott Tim Howard három szezont töltött el az Álmok Színházában, miután 2003-ban Sir Alex Ferguson leigazolta õt az MLS-ben szereplõ MetroStars csapatától. 2004-ben FA-kupa sikerhez segítette a Vörös Ördögöket, majd késõbb távozott a klubtól és a Goodison Parkban kötött ki. Kezdetben - a 2006/07-es szezonban - még csak kölcsönben szerepelt az Evertonnál, ám utána végleges szerzõdéssel került a Stolverkosokhoz, ahol azóta kiválóan teljesít, akárcsak hazája nemzeti csapatánál.

 

Nyáron, a braziliai világbajnokságon a belgák ellen mindenidõk egyik legnagyszerûbb kapusteljesítményével rukkolt elõ az amerikai, aki 16 lövést hárított a találkozón. Teljesítményéhez még az elnök, Barack Obama is gratulált telefonon.

 

 

Ahogy Obama, úgy de Gea is Howard nagy csodálói közé tartozik és a spanyol kapus elismerõen beszélt kollégájáról:

 

"Lehet, hogy ha õ nem lett volna ott [a belgák ellen], akkor 4, vagy 5-0-ra kikaptak volna" - nyilatkozta David az MUTV-nek. "Ha egy olyan meccsed van, mint amilyen az volt, az önbizalmad nagyobb lesz. Mindig reménykedsz ilyen mérkõzésben."

 

"Õ egy nagyon tapasztalt hálóõr, aki rengeteg mérkõzést lejátszott a Premier League-ben. Bátor, gyors a kapuja körül és nagyszerûen hárít. Kiváló kapus!"

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!