Válogatottak: Argentína kikapott Brazíliától

Angel Di Maria és Marcos Rojo, a Manchester United sztárjai csalódottak lehettek szombaton, miután Diego Tardelli duplájával Brazília legyõzte Argentínát.


A Vörös Ördögök mindkét játékosát kezdõcsapatába nevezte Gerardo Martino és a két labdarúgó végig a pályán lehetett a pekingi Nemzeti Stadionban, amit a 2008-as olimpiai játékokra építettek.

 

A brazilok a 28. percben szereztek vezetést, ekkor az Atletico Mineiro csatára, Tardelli megszerezte a meccs elsõ gólját, ami egyben a játékos elsõ válogatott gólja is volt. Az argentin védelem nem tudott felszabadítani a kapuja elõtt, ezt használta ki Tardelli, aki a mérkõzésen túlragyogta Neymart is.

 

Sõt, Lionel Messi sem csillogott, aki azután, hogy Danilo szabálytalankodott Di Mariával szemben és a kék-fehérek büntetõhöz jutottak, kihagyta azt, így nem sikerült kiegyenlítenie a szünet elõtt.

 

A brazilok sokkal nagyobb önbizalommal jöttek ki a második játékrészre és majdnem növelték elõnyüket, ám a Chelsea-ben játszó Filipe Luiz lövése a keresztlécen csattant. Oscar is közel járt a gólhoz, de neki sem sikerült betalálnia, nem úgy a 29 éves Tardellinek, aki a 64. percben egy fejessel megduplázta saját és csapata góljainak számát.

 

 

Argentína nem tudta feltörni a brazilok védelmét, amit igen jól megszervezett Dunga, az új szövetségi kapitány, aki jelenleg zsinórban három gyõzelemet szerzett már csapatával.

 

A két manchesteri játékosnak kedden még Hong Kongban lesz szereplésük, majd visszatérnek az Aon Training Complex-be, hogy felkészüljenek a west Brom elleni bajnokira, melyre október 20-án, hétfõn kerül sor.

 

Eközben az Ibrox-ban Darren Fletcher csak a kispadon ülve nézte, ahogy Skócia fontos, 1-0-s gyõzelmet aratott a grúzok felett, így az egykori Vörös Ördög, Gordon Strachan irányította skót nemzeti csapat folytatta remek rajtját az európa-bajnoki selejtezõsorozatban.

 

Bár Skócia az elejétõl kézben tartotta a meccset, végül csak egyetlen gól döntött. Fletcherékre kedden Lengyelország vár.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!