Manchester United 2-1 Stoke City

Egy gólos gyõzelmet ünnepelhetett az Old Trafford közönsége.


Kedd esti mérkõzésen fogadta a Manchester United az Old Traffordon azt a Stoke Cityt, mely még nem tudott gyõzni a Premier Leagueben a Vörös Ördögök ellen.

A Unitedbe visszatért Nani, viszont Sir Alex Ferguson pihenõt adott Rooneynak, aki kisebb bokasérüléssel bajlódik.

A csapatok:

Manchester United: Kuszczak - Rafael, Smalling, Vidic, Evra - Nani, Gibson, Fletcher, Giggs - Berbatov, Hernandez
Cserék: Amos, Anderson, Owen, Carrick, Evans, Obertan, Fabio

Stoke City: Begovic - Wilkinson, Huth, Shawcross, Collins - Delap, Wilson, Whitehead, Etherington - Tuncay, Jones
Cserék: Sörensen, Fuller, Higginbotham, Whelan, Pugh, Pennant, Walters


Mark Clattenburg sípszavára indult a találkozó, melyet a vendégek kezdhettek, akik az elõs negyed órában leginkább a védekezéssel foglalkoztak. A United folyamatosan a Stoke térfelén passzolgatott, ám a mérkõzés elején nagy helyzetet nem igazán sikerült kialakítaniuk.

Két Gibson lövéssel melegítettek be a Vörös Ördögök, elõször Evrától kapott passz után lõtt 28 méterrõl az ír válogatott középpályás a jobb kapufa mellé, majd Giggs szöktette Berbatovot, aki visszatette a labdát az érkezõ Gibson elé, de lövésébe beleért egy védõ, így a labda a kapu fölé szállt.

A 21. percben jött az addigi legnagyobb hazai helyzet. Giggs lõtt kapura 18 méterrõl, ám lövése lepattant a védõkrõl, a labda így pont Berbatov elé került. A bolgár átvette, de mire ellõtte, egy védõ odaért, így a labda a bal alsó sarok mellett elhagyta a játékteret.

Hat percre rá már a Stoke védõi csak szemmel követték a Vörös Ördögök támadását. Vidic szerzett labdát és jött elõre, majd passzolt Berbatovnak,a bolgár pedig egybõl indította a szélen üresen felfutó Nanit, aki a tizenhatoson belül járt már, laposan belõtte az öt és felesre, az érkezõ Hernandez pedig megelõzve védõjét sarokkal bepasszolt a rövid alsó sarokba, ezzel 1-0 a Unitednek.

 

 



A 31. percben Berbatov elleni szabálytalanság után végezhetett el szabadrúgást a Manchester United. A Stoke kaputól 25 méterre megítélt pontrúgást Nani csúnyán a kapu fölé lõtte.

A félidõ vége elõtt egyetlen United helyzetet jegyezhettünk fel. Nani kapott egy remek ívelést Giggstõl, a portugál egybõl befejelte jobbról a labdát középre, az érkezõ Hernandez beleért a labdába, de egy védõn megpattanva a kapu fölé szállt a lövés, maradt az 1-0.

A Stoke City szinte veszélytelen colt Kuszczak kapujára, a United védelem remekül dolgozott egész félidõ alatt. Smalling és Vidic a védelem közepén nem kímélte Jonest, aki helyzetbe sem volt képes kerülni. Két távoli lövés volt a vendégek olyan helyzete, aminél Kuszczak szíve talán kicsit gyorsabban vert, de azok is elkerülték méterekkel kapuját.

Így teljesen uralva a mérkõzést, megérdemelten vezettek a hazaiak, bár ismét csuoán egyetlen góllal, pedig kicsivel nagyobb odafigyeléssel az sem lett volna meglepõ, ha 2-3 gólos elõnnyel vonulhattak volna az öltözõbe a kazaiak.

A második félidõre egyik menedzser sem változtatott a felálláson, Tony Pulis az elszántságon annál inkább.

A Stoke sokkal agresszívebben lépett fel a félidõ elején, próbálták többet tartani a labdát ellenfelük térfelén, aminek az 50. percben meg is lett az eredménye. Jones került ki jobb szélre egy felpasszolt labdát követõen, akit Smalling követett is. A vendégek csatára az érkezõ Tuncaynak passzolt, aki pedig a tizenhatos sarkától beívelt a kapu elé, megtalálva Whiteheadet, aki remek fejessel bevette Kuszczak kapuját, ezzel egyenlítve az állást, 1-1.

Két perccel késõbb Gibson lõhetett ismét, a tizenhatoson kívülrõl, de kevéssel a bal kapufa mellett a játékszer elhagyta a pályát. Négy perccel késõbb Smalling fejelhetett szöglet után, de nem sikerült kaput találnia.

A 62. percben aztán jött az újabb gól. Hernandez tett egy remek lövõcselt a kaputól 23-25 méterre, amivel becsapta védõjét és Naninak tudott passzolni. A portugál forgolódott a labda körül, majd ballal 17 méterrõl kilõtte a hosszút, ezzel 2-1 a hazaiaknak.

 

 



Ami ezután következett, az sajnos már szinte tendencia a Unitednél ebben a szezonban. Vezettek, így arra játszottak, hogy ezt az eredményt meg is tartsák.

Cserékkel próbált frissíteni csapatán Tony Pulis, Sir Alex legénysége pedig a középpályán passzolgatva próbálta tartani az eredményt, ami végül sikerült is, ugyanis a Stoke az utolsó 25 percben sem volt képes veszélyeztetni Kuszczak kapuját.

Ezzel a gyõzelemmel megerõsítette helyét a Manchester a táblázat élén és várhatja a holnapi rangadót, ahol szurkolhatnak akár a döntetlennek is.

 

 

Manchester United 2-1 Stoke City

Old Trafford, 73401 nézõ

Vezette: Mark Clattenburg

 

Manchester United: Kuszczak, Rafael, Smalling, Vidic, Evra, Nani, Gibson(Carrick 78.), Fletcher, Giggs, Berbatov, Hernandez(Owen 78.)
Nem használt cserék: Amos, Anderson, Evans, Obertan, Fabio

Stoke City: Begovic - Wilkinson, Huth, Shawcross, Collins - Delap(Walters 69.), Wilson, Whitehead, Etherington(Pennant 69.) - Tuncay, Jones(Fuller 76.)
Nem használt cserék: Sörensen, Higginbotham, Whelan, Pugh
 

Gólszerzõk: Hernandez 27., Nani 62. illetve Whitehead 50.

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Javier Hernandez

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!