Irány a kupáért!

Sir Alex Ferguson szeretné begyûjteni idén a kupát.


A Manchester United hét éve nem nyerte el az FA kupát - ráadásul 2005-ben és 2007-ben a döntõben kapott ki - de az FA kupa rekorder United menedzsere, Sir Alex Ferguson meggyõzõdése, ebben a szezonban másképp alakul a kpuaszereplésük.

Az elõzõ szezonban már az elsõ FA kupa fellépésen megbotlott a United, akkor Jermaine Beckford góljával nyert az akkor még League One-ban (harmad osztály) szereplõ Leeds United az Old Traffordon. Szemben egy másik régi riválissal, idén Sir Alex nem akar ugyanerre a sorsra jutni és az FA kupa harmadik fordulójában szeretné legyõzni a Liverpoolt.

 

 



"Nagyon rossz eredmény volt a tavalyi, különösen azért, mert nagy rivális ellen játszottunk." - kezdte Ferguson az Inside United magazinnak adott interjújában. "Utólag megnézve erõsebb csapattal is kiállhattam volna. Jelen esetben nem fogom elkövetni ezt a hibát."

A Vörös Ördögök utolsó Fa kupa gyõzelme 2004-ben született meg, amikor a Millenium stadionban emelhették magasra a kupa serleget a Millwall 3-0-ás legyõzését követõen. A következõ évben újra Cardiffban játszhatott döntõt Sir Alex csapata, akkor az Arsenal volt az ellenfél. Hiába bombázták az ágyúsok kapuját a rendes játékidõben, majd a hosszabbításban is a United játékosai, a büntetõ párbajban kikaptak ellenfelüktõl.

Két évvel késõbb minden körben Premier League ellenfél ellen jutottak tovább Fergusonék és a döntõben José Mourinho Chelseaje várt rájuk az új Wembleyben, ahol ez volt az elsõ kupadöntõ. A mérkõzés nagyon úgy festett, hogy ismét tizenegyesekkel dõl el, ám Didier Drogba 116. percben lõtt találatára nem tudott válaszolni a United, így ismét vesztes döntõt kellett átélniük Sir Alex fiainak. De ezek az eredmények csak arra ösztönzik a Unitedet, hogy még éhesebb legyen a kupa iránt.

"Ez egy nagyon fontos kupa és hatalmas a vágy, hogy a kezünkben érezhessük. - folytatta Ferguson. "Nem nyertük meg 2004 óta és nem játszhattunk a Wembleyben a 2007-es döntõ óta a kupáért. Feltétlenül vissza szeretnénk érni oda, tehát meg akarjuk nyerni az FA kupát!"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!