Beharangozó: Southampton - Manchester United

Igaz a hétvége folyamán nem láthatjuk kedvenceinket játszani, de vigasztalhat bennünket az, hogy a jövõ hét folyamán kétszer is pályára lépnek a Vörös Ördögök. Nem is akármilyen két mérkõzés következhet.


Hétfõn este van Gaal tanítványai anglia déli részébe látogatnak, ahol a jelenleg 3. helyen tanyázó Szentek csapatával mérkõzhetnek meg. A találkozó több szempontból is fontos lehet. Egyrészt önbizalomnövelés azzal, hogy megnyerhetjük zsinórban 5. ,érkõzésünket, valamint egy gyõzelemmel átvennénk a dobogó 3. helyét is. A hétvégérõl egyelõre annyi elég, hogy az õsi rivális Liverpool jön hozzánk vendégségbe.

 

Forma alapján a Southampton jobban startolt a bajnokságban, októberig nem veszítettek mérkõzést, akkor a Tottenham gyõzte le õket, de utána hamar visszataláltak az útra és ismét nyerték a meccseiket, majd jött egy Aston Villa elleni döntetlen, majd két vereség a végére a City és az Arsenal ellen. A Vörös Ördögök mind tudjuk, hogy rajtoltak, ami inkább fontosabb, hogy az elmúlt négy találkozón kicsit végre a szerencse is mellénk állt, és a látottak alapján a játék képében is elindult valami változás, ami mindenképpen bizakodásra ad okot. A United 5. gyõzelmére készül sorozatban és bízunk benne, hogy az Arsenal után 2. vendéggyõzelmünket is bezsebeljük holnap este.

 

 

A Szentek számára is ismerõs a sérülés jelensége, ugyanis nekik is számos játékosuk a maródiak listáján szerepel. Gallagher, Ward-Prowse, Cork, Schneiderlin, Alderweireld és Rodriguez sem áll Koeman rendelkezésére. Nálunk Blind, Di Maria, Shaw az a hármas, akik a leginkább hiányoznak. De kimarad még Rafael és Jones is. Jones már egészséges a hírek szerint, ám egy-két utánpótlás mérkõzés vár rá, mielõtt visszatérne. A mester által pénteken elmondottak alapján Di Maria is hamarosan újra játszhat, valamint Blind regenerációjáról is pozitív dolgokat hallani. Jó hír viszont, hogy a csapatkapitány, Wayne Rooney és Johnny Evans is ott lesz a találkozón.

 

A találkozó minden szempontból nehéz lesz. A Szentek kemény falat fognak húzni a kapujuk elé, hogy megakadályozzák a United támadásait. Sõt, emellett gyõzelemre fognak játszani, hiszen egy esetleges BL szereplés nekik is kecsegtetõ. Teljesítményükrõl mindenképp érdemes annyit megemlíteni, hogy a nagyszerû menetelés annak ellenére történt a szezon elsõ harmadában, hogy nyáron majdnem a teljes csapat kiárusításra került. Például Luke Shaw is tõlük érkezett az Old Traffordra. Ha eredményeiket nézzük, akkor három komoly találkozójuk volt és nem is tudták egyiket sem megnyerni. Reméljük, hogy e "remek" sorozatot ellenünk sem kívánják megszakítani.

 

Louis van Gaal a következõt nyilatkozta a mérkõzés elõtt: "Mielõtt bármi érdemlegeset mondanék, megvárnám a mérkõzés végét. Remek formában vagyunk, négy meccset megnyertünk zsinórban és szeretnénk ezt a remek sorozatot folytatni. Ha megnyernénk második idegenbeli mérkõzésünket is, az nagy lendületet adhatna a továbbiakra."

 

A hétvége eddig majdnem minden szempontból kedvezõen alakult. Igaz a City nagy nehezen felülmúlta az Evertont, de bukott az Arsenal és végre megtudhattuk, hogy a Chelsea sem verhetetlen. A Newcastle 2-1 arányban gyõzte le õket szombaton kora délután.

 

Érdekességek:

 

  • A két csapat utolsó 5 találkozóján egyaránt a Szentek szerezték a mérkõzés elsõ találatát, bár ezek közül a mérkõzések közül hármat elveszítettek és kétszer döntetlen végeredmény született.
  • A United és a Southampton összesen 30 alkalommal találkozott a Premier Leagueben, 21-szer a Vörös Ördögök diadalmaskodtak.
  • A két oldal legjobb gólszerzõi Pellé 6, Rooney pedig 5 találattal.
  • Rooney öt Szentek elleni találkozón öt gólt szerzett.
  • Ebben a szezonban a Southampton használta eddig a legkevesebb játékost, szám szerint 15-öt, míg a United ennek már a kétszeresét is, mellyel rekorder a bajnokságban.
  • 25 bajnoki pontjából a Vörös Ördögök mindössze 6-ot szereztek idegenben (1GY, 3D, 2V)
  • Nathaniel Clyne ütközte a legtöbbet a Premier Leagueben ebben a szezonban, 63-szor szám szerint.

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • Southampton 1-1 United (2014.05.11.)
  • United 1-1 Southampton (2013.10.19.)
  • United 2-1 Southampton (2013.01.30.)
  • Southampton 2-3 United (2012.09.02.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Rojo, Smalling, Evans, Valencia, Young, Carrick, Fellaini, Herrera, Rooney, Falcao

 

Cserék: Lindegaard, McNair, Blackett, Fletcher, van Persie, Mata, Januzaj

 

A mérkõzés játékvezetõje: Kevin Friend

 

A mérkõzést hétfõn este magyar idõ szerint 20:45-tõl közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1

 

Fanatics tipp: 0-2

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 95.00 AP

Mata 63.00 AP

Rooney 60.50 AP

De Gea 56.50 AP

van Persie 53.50 AP

Herrera 52.50 AP

Falcao 36.00 AP

Januzaj 35.00 AP

Valencia 33.00 AP

Shaw 30.00 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni a tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen.

 

 

 

 

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!