Szalmaláng vagy diadal?

A Manchester United rajongói biztosan nem felejtették el a tavalyi 3-0-s vereségüket, az akkor még a bajnoki cím megszerzésében reménykedõ Liverpool ellen az Old Traffordon.


Ahogy az a Premier League-ben lenni szokott, eltelt kilenc hónap és minden megfordult. A Liverpool végül lecsúszott a trófeáról, a Unitedtõl menesztették David Moyest, és a Vörös Ördögök most egymást követõ hatodik gyõzelmükért szállnak harcba a tabella harmadik helyérõl az õsi riválisokkal, akik egy vereséggel a 10. helyre csúszhatnak vissza. Ráadásul a Mersey-partiak egy Bajnokok Ligája csalódással a hátuk mögött érkeznek az Old Troffordra.
 
Míg a szezon eleje óta súlyos sérülési válsággal küszködõ United a tabella harmadik helyére tornázta fel magát, addig a Liverpool úgy tûnik nehezen birkózik meg Luis Suarez hiányával, és Daniel Sturridge folyamatos sérülés miatti nélkülözésével.
 
Így a jelek szerint, feltehetõen a United szurkolók egy könnyû gyõzelemben reménykedhetnek ma délután, de ahogy Evans is elmondta, Anglia legnagyobb érdeklõdésre számot tartó összecsapásáról: "A papírformát ilyenkor ki lehet dobni az ablakon." 
 
Ahogy Louis van Gaalnak, úgy Brendan Rodgersnek sem állt eddig rendelkezésére az optimális kezdõ, így a sérülések miatti kényszermegoldások diktálnak a tizenegy játékos kiválasztásában.
 
Steven Gerrard  a 10-es poszton, Jordan Henderson a jobb oldalon kezdhet egy 4-2-3-1 felállás esetén, de a Liverpool 5 sérültje közül már ketten a padon lehetnek Balotelli és Toure személyében.
 
 
Nehéz megjósolni most a Mersey-parti gárda kezdõjét, de sokan nagy lendületû támadójátékot várnak a Liverpooltól, még akkor is, ha Henderson nem a saját posztján szerepel. A középpálya kulcsfontosságú terület lesz a mérkõzésen. A vendégek egyetlen esélye, ha a Southampton taktikáját lemásolva, nagy nyomást tudnak gyakorolni a Unitedre a középpályán, minél több labdát szerezve megakadályozzák, hogy a Vörös Ördögök rendezzék soraikat. De ha úgy játszanak, mint az elmúlt hetekben, a United igazán élvezni fogja a vasárnap délutánt.
 
Veszélyt jelenpillanatban egyedül Sterling jelenthet a vendégek legveszélyesebb játékosaként, aki a semmibõl is képes gólt szerezni. A Liverpool a legutóbbi bajnokiján a Sunderland ellen szörnyû, ötlettelen játékkal állt elõ, de ott volt Sterling, aki bárhol képes volt felbukkanni a pályán, hogy megjátszható legyen, és nagy veszélyt jelentett vendégek kapuja elõtt. Ha a Liverpool képes lesz bejutni a veszélyes területre, akkor Sterling komoly fenyegetést jelenthet, de jelen pillanatban úgy tûnik, õ az egyetlen fegyvere Rodgers gárdájának.
 
Sterling vs Sunderland
 
 
Ezzel szemben a United remek hazai formának örvend, és biztosan nagy önbizalmat ad Louis van Gaal fiainak az öt egymást követõ gyõzelem. A holland tréner csak arra vár, hogy visszatérjen hátsó négyese, és egy igazán ütõképes támadó játékkal állhasson elõ.
 
 
A kezdõ tizenegyet a Vörös Ördögöknél is nehéz megjósolni, de feltehetõen a legtöbb United rajongó Rafael visszatérésében reménykedik. De ha szerephez is jut a kis brazil, valószínûbb Valencia kezd továbbra is a védelem szélén, Evans pedig Smalling helyén középen. 
 
Bár a Liverpool alapvetõen két védekezõ középpályással játszott a Basel ellen, úgy tûnt mégis végig a védelem gyengeségével kellett megküzdeniük. A Basel elleni játékuk nyilvánvaló gyengeségét pedig a riválisok kiesését mosollyal nyugtázó United minden bizonnyal kész lesz kihasználni. 
 
Annak ellenére, hogy a United sem büszkélkedhetett az elmúlt hetekben védelmi vonalának erejével, a középpályán erõsödtek. Juan Mata és Ander Herrera közvetítésével sokkal kreatívabban tudják megnyitni a réseket az ellen védelmében, ahogy a lenti ábrán is látható a Hull elleni mérkõzés során.
 
Mata és Herrera vs Hull City
 
 
Ha mindezt sikerül újra megvalósítaniuk, elég helyet tudnak nyitni Rooney és az újra éles van Persie elõtt, Carrick pedig képes finomra hangolni a United középpályáját. A két csapat formáját tekintve a Unitednek uralnia kell az irányítást, és bátor támadó játékkal hamar megszerezni a vezetést.
 
Tavaly már a liverpooliak 19. bajnoki cím feliratú pólókat dobtak piacra és különbözõ bannerekkel, énekekkel gúnyolták David Moyest és gárdáját. Aztán mégis csak lecsúsztak a címrõl, de minden bizonnyal így is fájdalmas pillanatokat okoztak a Manchester Unitednek és a klub szurkolóinak.
 
 
 
 
 
 
Ma délután viszont itt lesz a tökéletes alakalom, hogy a Vörös Ördögök elégtételt vegyenek, és bezsebeljék újabb három pontjukat, sorban hatodik gyõzelmükkel, megerõsítve helyüket a Premier League dobogóján. Ha Louis van Gaal legényeinek sikerül ma visszavágni az õsi riválisoknak, minden bizonnyal újra a bajnoki cím esélyeseiként tekinthetnek majd ellenfeleik a Manchester Unitedre.
 
Forrás:mufclatest.com


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!