Robson: Most kell megalapozni a sikereket

Bryan Robson szerint a vasárnapi Liverpool elleni FA kupa mérkõzés ideális lehet a Manchester United számára, hogy megkezdje útját a trófeákig vezetõ úton - az eredmények mellett megfelelõ játékkal megfûszerezve.


A Vörös Ördögök teljesítménye a karácsonyi megfeszített tempójú idõszakban inkább hatékonynak, mint kimagaslónak nevezhetõ - attól eltekintve, hogy külsõ okok miatt a Blacpool és a Chelsea elleni bajnokikra nem kerülhetett sor. Azonban most eljött az idõ, hogy a csapat megalapozza késõbbi sikereit - erre pedig tökéletesebb alkalma nem is lehetne, mint a vasárnapi rangadó az FA kupában, ahol a szenvedõ Liverpool legyõzésével indulhatna el a csapat a szezonvégi magasságok irányába.

 

"Van egy két problémája a Fõnknek sérülések miatt a vasárnapi rangadó elõtt, de remélhetõleg ez nem ingatja meg a csapatot" - mondta Robbo a Manutd.com-nak.

 

"Nagyszerû volna, ha folytatni tudnánk az eddigi eredménysorozatot - és mindezt jó teljesítménnyel megfejelve az egyik legnagyobb riválisunk legyõzésére fordítanánk."

 

Sir Alex visszautasította azokat a vádakat, miszerint együttese jó játék nélkül vezetné a bajnoki tabellát, és Robson is azon a véleményen van, hogy a nehezen kiszenvedett eredményekre szükség van, ugyanis csakis ezek által emelkedhetett olyan magasságokba a csapat, hogy jókora lépéselõnybe került riválisaival szemben.

 

 

"Néhányan úgy gondolják, hogy a csapat elég gyengén muzsikált az elmúlt hetekben, és felróják nekik, hogy nem döngölték földbe az ellenfeleket. De ezt folyamatosan lehetetlen fenntartani" - tette hozzá.

 

"Átmentünk egy olyan perióduson is a szezon elején, amikor bár jól játszottunk, az eredmények nem a saját szánk íze szerint alakultak. Aztán megtört a jég - valószínûleg a Blackburn és a Sunderland legyõzésével - hiszen jó játék mellett gólokat is képesek voltunk szerezni."

 

"Ezt követõen mindenki arra számított, hogy ez majd így lesz a szezon végéig. Azonban volt egy-két mérkõzésünk, amelyet elhalasztottak az idõjárás viszontagságai miatt, így rögtn a karácsonyi idõszakba csöppentünk."

 

"Ilyenkor nehéz tartani a korábban megszokott ritmust, különösen ha egy megterhelõ idõszak áll a csapat elõtt, éppen ezért Sir Alex megpróbálta kicsit variálni a csapatát, hogy fenntartsa a játékosok frissességét."

 

"Az egész arról szól, hogy miként tartja fent a megfelelõ egyensúlyt. Ilyen esetben olyan játékosok léphetnek pályára, akik jó ideje nem jutottak szóhoz, így nehéz felvenniük azt a ritmust, ami megvan azokban, akik hétrõl-hétre játszanak. Azonban Sir Alex ezt a feladatot is jól oldotta meg, és remélhetõleg erre építhetünk vasárnap."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!