Top Boxing Day gyõzelmek

A Manchester Unitednél az ünnepi idõszak hagyományosan is az egyik legfontosabb része a szezonnak, a Vörös Ördögök ilyenkor megduplázva erejüket igyekeznek minél több pontot begyûjteni a sûrû program során.


Vessünk néhány pillantást az elmúlt évek legnagyobb diadalaira karácsony másnapján!
 
 
Nottingham Forest 0-4 United (1996-1997)
David Beckham nyitotta meg a gólcsapot egy igazán élvezetes mérkõzés során, majd sorban Nicky Butt, Ole Gunnar Solskjaer és Andy Cole is betaláltak az ünnepi találkozón. Cole, aki éppen csak visszatért sérülésébõl, a verseny hátralévõ részében nagy segítségére volt a Vörös Ördögöknek abban, hogy a szezon végén magasba emeljék a bajnokság trófeáját.  
 
 
Sunderland 0-4 United (2007/08)
Wayne Rooney csodálatos góljával, Cristiano Ronaldo fantasztikus szabadrúgás találatával és Louis Saha duplájával tették emlékezetessé a Vörös Ördögök szurkolóik számára az ünnepi találkozót. Létfontosságú három pont szereztek ahhoz, hogy megelõzzék a tabellán a címért folyó küzdelemben a Chelsea gárdáját.
 
 
United 3-2 Everton (2003/04)
Nicky Butt találatával szerezte meg Sir Alex csapata a vezetést, de pár perc múltán Gary Neville öngóljával egyenlített az Everton, ám a United Kleberson jóvoltából visszaszerezte a vezetést, amit David Bellion erõsített meg 68. percben. Majd a rendkívül feszült hangulatú mérkõzés végén a vendégek Duncan Ferguson találatával már csak szépíteni tudtak az eredményen.
 
United 5-0 Wigan (2011/12)
A Manchester Cityvel a bajnoki címért folytatott heves versengés során a Wigannel találkoztak Sir Alex fiai karácsony másnapján. Amikor is Ji-Sung Park és Antonio Valencia találatait Dimitar Berbatov egy mesterhármassal toldotta meg.
 
 
Hull 2-3 United (2013/14)
Intenzív harc bontakozott ki a KC Stadiumban, a Hull hamar kétgólos elõnybe került (Chester 4', Meyler 13' góljaival), de a 19. percben Rooney szabadrúgását Smalling fejelte a kapuba, majd öt perccel azután Wayne 22 méterrõl bombázta szét a hazaiak hálóját. A meccset végül a Hull találata döntötte el, de a United javára James Chester öngóljával.
 
 
United 4-3 Newcastle (2012/13)
Egy igazán izgalmas összecsapás során a vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, de Evans nem sokára egyenlített, majd pár perc múlva ugyanazzal a slunggal szerzett még egyet, csak éppen saját kapujába. A második félidõben a Vörös Ördögök Evra találatával újra egyenlítettek, de a szarkák ismét hamar visszaszerezték a vezetést. A meccset a véghajrában hagyományosan jeleskedõ Hernandez döntötte el. Éppen felmutatta a negyedik játékvezetõ a 4 perces hosszabbítást, amikor Carrick a vendég térfél közepérõl zseniális labdát ívelt Borsócskához, aki nem volt lesen, és Krul mellett belõtte a hazaiak gyõzelmet jelentõ találatát.
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!