Keegan: Taktika, transzferek és Louis van Gaal

Mike Keegan, a MEN újságírója, aki Old Trafford-i szoros kapcsolatainak köszönhetõen jelentõs betekintéssel bír a Manchester United kulisszái mögé, a The Peoples Personnak adott interjújában több érdekes és aktuális kérdésre válaszol.


Nagy nyomás lehet van Gaalon a rossz szezonkezdés miatt?

Nem hiszem, nem kifejezetten az az izgulós fajta. Pontosan tudja, hogy minden támogatást megkap a vezetéstõl, és ne feledjük, hogy õ már több színtéren is bizonyított. Ez a szezon az építkezésrõl szól, feltehetõen nyáron újabb nagy változások lesznek a keretben, ha esetleg jövõ karácsonykor sem lenne látványos javulás a United játékában, akkor talán már nagy nyomás nehezedne rá. Idén az elsõ négy közé jutás a cél, de jövõre már a bajnoki cím elérésén kell dolgoznia.

 

A Southampton, a Tottenham, a Chelsea és a Man ​​City kiestek az FA-kupáért folytatott versengésbõl. Van esélye megnyerni a sorozatot a Unitednek?

Természetesen, bár nem az egyetlen esélyes. Az biztos, hogy a szurkolóknak is sokat jelentene az FA-kupa megnyerése, régóta várnak rá. 

 

A United védelme elég gyenge lábakon áll. Ennek oka a játékosminõségben, vagy a sérülések miatti összeszokás hiányában keresendõ?

Olyan védõket, mint Nemanja Vidic, Rio Ferdinand és Patrice Evra nagyon nehéz pótolni. A Chris Smalling, Phil Jones és Jonny Evans triótól ugyanazt a mínõséget elvárni egyelõre naiv gondolat, ráadásul a sérülések is nehezítették, hogy összhangban tudjanak dolgozni.

 

Vitathatatlanul a United legnagyobb csalódást keltõ nyári érkezõje a kölcsönben szereplõ kolumbiai csatár, Radamel  Falcao. Mindössze három gól írható a neve mellé eddig. Szerinted véglegesíti a United, vagy nyáron más után néz van Gaal? 

Nagy kedvence sokaknak, jómagam is nagyon kedvelem, de az õ leigazolása egy hatalmas hazárdjáték. Nagyon szerencsétlen sérülés érte, nem lehet biztosan tudni, hogy képes lesz e visszanyerni a régi formáját, ha igen akkor hatalmas erõsítést jelentene. Persze, hogy kap-e elég türelmi idõt, az egy másik kérdés. Egyelõre nem úgy tûnik, hogy van Gaal  a legnagyobb rajongói közé sorolható.

 

David de Geát az elmúlt hetekben sokan összefüggésbe hozták a Real Madriddal, mivel még nem hosszabbította meg szerzõdését a Vörös Ördögökkel. Vajon megteszi ezt a napokban, vagy egy jelentõs összeg ellenében visszatér Spanyolországba?

Szeretném azt hinni, hogy meghálálja azt a bizalmat, amit a Unitedtõl kapott nehezen induló karrierje során, amikor gyenge teljesítménye ellenére is meccsrõl-meccsre a kezdõben volt. Tudjuk, hisz el is mondta, hogy  boldog Manchesterben, de õ akkor is egy madridi srác, ott van a családja, a barátnõje és ez jelentõs érv lehet a döntése tekintetében.

 

Fogytán az idõ, a téli transzferablak hamarosan bezárul. Szerinted elengedhetetlen lenne az erõsítés a legjobb négy közé jutáshoz?

Nem kell nagy szakértõnek lenni, hogy lássuk, mely poszton lenne nagyon fontos erõsíteni, de sajnos egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy jelenleg bármelyik posztra is lenne elérhetõ minõségi játékos. Voltak történések Mats Hummels-szel kapcsolatban, és ha elhárulnak az akadályok, akkor õ útban lehet az Old Traffordra, bár azt mondták nekünk, hogy ne várjunk sokat januárban. Persze nem lehet tudni, a dolgok percrõl-percre változhatnak, és Ed Woodward már szerzett néhány fájdalmas tapasztalatot arról, mi történik, ha nem cselekszik gyorsan. 


Darren Fletcher és Wilfried Zaha távozásáról is voltak hírek az elmúlt hetekben, szerinted távozhatnak az utolsó percekben?

Elég bõséges a keret, így nem tartom kizártnak. Nem titok, hogy Anderson is eladó, de eddig senki nem jelentkezett be érte. Nick Powell megérdemelné a folyamatos játéklehetõséget elsõ választásként egy másik Premier League klubban és Steve Bruce élénken érdeklõdik iránta. Jesse Lingard érdekes helyzetben van, úgy gondolom, õ is kölcsönbe fog kerülni. Fletcher szerzõdését illetõen nagy viták vannak, de azt hiszem, tõle várják a döntést, hogy átadja-e a helyét másnak. Ami Zahát illeti, 10 millió fontot emlegetnek, de ennyit nem fognak adni érte.

 

Végül, sokan szeretnék a szebb játék érdekében a 3-5-2-rõl való visszatérést a 4-4-2 gyémánt alakzatra. Szerinted  van Gaal ragaszkodni fog az elképzeléseihez?

Úgy gondolom, igen. Bár õ egy makacs természet, de nem hülye,  ha tartósan nem látja a javulást, el fog gondolkozni. De õ most valóban a 3-5-2-ben látja az egyensúly megteremtésének lehetõségét. Abban bízik, minél többet gyakorolják, annál hatékonyabb lesz. De nézzük a jó oldalát, nem játszanak ugyan jól, mégis jelenleg negyedikek a tabellán, amíg ezt tartani tudja, szerintem addig nem fog váltani. Bárhogy is legyen, a BL indulást jelentõ helyet meg kell szereznie idén. 

 


thepeoplesperson.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!