Van Gaal felkészül Allardyceból

A United holland menedzsere sajtótájékoztatóján egy vaskos dossziét lóbálva, tele statisztikával visszavágott kollégája azon állítására, hogy a Vörös Ördögök csak hosszú labdákkal képesek támadást szervezni.


A West Ham menedzsere, Sam Allardyce ugyanis a vasárnapi 1-1-re végzõdõ találkozó után "long-ball United"-nek, vagyis hosszú-labda Unitednek nevezte van Gaal csapatát. A holland szerint természetesen Allardyce rosszul értelmezi a látottakat és ennek megcáfolására készített is egy statisztikát. A statisztikát számos elemzés alapján készítették el, és többek közt az derül ki belõle, hogy a Kalapácsosok több hosszú indítással próbálkoztak a mérkõzés alatt, mint a United.

 

A statisztika szerint a West Ham 200, míga United 343 passzt kísérelt meg. A Kalapácsosoknak ebbõl több mint 71,1 % volt 25 m-nél hosszabb, míg a Vörös Ördögöknél csupán 49,9 %. Ami van Gaal csapatára nézve kevésbé hízelgõ, hogy a passzok nagy százalékban mennek oldalra, vagy hátra, nem pedig elõre. Mint tudjuk, van Gaal nem egyszer beszélt már arról az elképzelésérõl, miszerint szeretné, ha csapata "vonzó futballt" játszana. A Vastulipánt egyértelmûen bosszantották kollégája észrevételei, ezért maximálisan felkészült a sajtótájékoztatóra, hogy megfelelõen tudjon válaszolni az Allardyce-szal kapcsolatos kérdésekre.

 

"Már vártam ezt a kérdést. Én teljesen máshogy látom ezeket az statisztikákat. Big Sam értelmezése nem jó" - mondta van Gaal.

 

 

A menedzser azt elismerte, hogy miután Fellaini pályára lépett egyértelmû volt, hogy ezekre a hosszú labdákra szüksége lett a csapatnak.

 

"60%-os labdabirtoklási arányt gondolja, hogy el lehet érni csak hosszú labdákkal? A hosszú labdákkal is tudni kell játszani. Sajnos a mi esetünkben ezek kevés része ment a csatárok irányába, inkább a szélekre ívelgettünk. Ilyenkor pedig leginkább a támadókat kell ezekkel keresni. Nem olyan nehéz dolog. Sajnos hiába játszottunk 70 percen keresztül nagy labdabirtoklási aránnyal, az eredmény nem akart jönni, ezért változtatnom kellett a játék stílusán."

 

"Fellaini pályára küldésével természetesen az volt a szándékom, hogy a hosszú, magas labdákat õ megszerzi és ezekbõl majd eredményesek lehetünk. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. De ha megnézik a statisztikákat, akkor egyértelmûen kiderül, hogy a pályán lévõ két csapat közül nem mi játszottunk többet hosszú labdákkal."

 

 

Miután van Gaal alaposan kifejtette a véleményét a kérdésrõl, felállt, és a kérdést feltevõ riporter kezébe nyomta a mappát. A holland azt kérte az újságírótól, hogy nézze át azokat, nézze meg a képen mennyi nyíl jelez hosszú labdát az egyik, illetve a másik csapat oldalán.

 

"Nézd meg, ebben benne van minden. Láthatod, ami kék nyíllal van jelölve azok voltak a megfelelõ passzok. De nem mind hosszú labda volt. Nem véletlen utaltam a labdabirtoklásra. Egyértelmû, hogy ilyen arányú labdabirtoklást nem tudsz ezzel a játékstílussal elérni. Még egyszer elmondom, õk 71%-ban, mi 49%-ban próbálkoztunk hosszú labdákkal. Másolja le ezt magának és majd tegye fel a kérdést Big Samnek is ezek tudatában."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!