Neville: Ki kell állni Van Gaal mellett

A Sky Sports szakértõjeként is tevékenykedõ egykori klublegenda, Gary Neville szerint még a Bajnokok Ligájáról való lecsúszás esetén sem szabad elbocsátani Louis van Gaal-t, mert rossz döntés lenne a jövõre nézve.


A holland a nyár folyamán vette át a kispadot, mint az áprilisban menesztett David Moyes utódja, és bár eddig felemás szezont tudhat maga mögött, csapata így is nagy eséllyel pályázik, hogy tavalyi szezonnal ellentétben odaérjen a legjobb négy közé a bajnokságban, és ezzel kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába.

 

A Manchester United hét mérkõzéses veretlenségi sorozata szombaton megszakadt a Swansea City elleni vereséggel, de az elmúlt húsz mérkõzésen ez volt csak mindössze a második alkalom, hogy pont nélkül maradtak egy Premier League fordulót követõen.

 

Van Gaal erõteljes nyomás alá került az elmúlt hetekben a sajtó részérõl, ráadásul csapatának kõkemény küzdelemben lesz majd része, hogy bejuthassanak a legrangosabb európai kupasorozat következõ szezonbeli kiírásába, miután olyan csapatok lihegnek a nyakukban, mint az Arsenal, a Southampton, a Liverpool és a Tottenham.

 

Azonban a Vörös Ördögök egykori csapatkapitánya, Gary Neville pozitív azt illetõen, hogy az Old Traffordon sikerrel teljesítik majd ezt a küldetést - emellett pedig úgy véli, ha esetleg ez mégsem sikerülne, visszafelé sülne el a klub számára Louis van Gaal esetleges menesztése.

 

 

"Egyáltalán nem szabadna õt meneszteni" - kezdte a talkSPORT-nak.

 

"Pocsék szezon lenne a Manchester United és Louis van Gaal számára (ha nem végeznének a legjobb négy között). Valószínûleg azt mondaná, hogy ez nagy sikertelenség a számára, mert tudja mi a feladata ebben a szezonban. Vissza kell kormányoznia a csapatot a Bajnokok Ligájába."

 

"De másik részrõl, ha ez mégse sikerülne, nem lehet csak úgy, egy év után elküldeni egy menedzsert, majd egy évre rá megint megválni egy másiktól. Hova vezetne ez az út?"

 

"Folyamatosságra kell törekedni. Teljes mértékben hiszek abban, hogy ezúttal meglesz a folyamatosság, és a klubnál kiállnak majd mellette, még ha le is maradnak a legjobb négybe való bekerülésrõl - és pontosan ez a megfelelõ cselekedet."

 

Még a legtöbb európai kupaindulásra törekedõ riválisával meg kell küzdenie a szezon vége elõtt a manchesterieknek, de Neville bízik övéi sikerében.

 

"Továbbra is azt hiszem, hogy a Manchester United a legjobb négy között fog végezni. Szerintem kikaparják maguknak a gesztenyét" - tette hozzá.

 

"Lesz egy olyan periódusuk márciusban, amikor FA-kupa negyeddöntõt játszanak az Arsenallal, majd utána játszanak a Spursszel és a Liverpoollal is."

 

"Jön ezt követõen egy válogatott szünet, majd sorrendben Aston Villa, Chelsea és Manchester City lesznek az ellenfelek. Szeretném azt hinni, hogy ezek a nagy rangadó inspirálják majd a Manchester United legnagyobb játékosait."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!