Evans és Cissé köpködési-ügye

Az FA vizsgálat alá veti a tegnap este, a St. James' Parkban történt esetet, amikor Jonny Evans és Papiss Cissé vélelmezhetõen leköpték egymást.


A Manchester United védõje, és a szenegáli csatár öt perccel az elsõ félidõ vége elõtt szólalkoztak össze a szerda esti Premier League bajnokin.

 

Úgy tûnt, hogy Evans köpött Cisse felé, amire a támadó azonnal felállt a földrõl, azt követõen, hogy még gól nélküli állásnál összevesztek azon, hogy kit illet meg a labda.

 

Cisse nem hagyta viszonzatlanul a felé irányuló "kedvességet", és leköpte Evans-t.

 

 

Az Angol Futballszövetség (FA) most a játékvezetõ jegyzõkönyvére vár, és visszafogják nézni a mérkõzés felvételeit is az eset elemzésére.

 

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal, illetve a Newcastle részérõl John Carver sem látta az esetet, amely Anthony Taylor játékvezetõ háta mögött történt, és már biztosra vehetõ, hogy hivatalos fegyelmi vizsgálat indul az ügyben.

 

Azonban a holland szakember - aki csapata 1-0-s gyõzelmének örülhetett Ashley Young góljának köszönhetõen - azt mondta, "nem tudja elképzelni", hogy Evans ilyen szituációba kerüljön.

 

"Túlzottan távol ülünk a kispadon ahhoz, hogy lássuk, ha valaki leköpi a másikat" - kezdte Van Gaal.

 

"Nem tudom éppen ezért megítélni, de nem tudom elképzelni, hogy Jonny Evans - aki egy nagyon szerény ember - ilyet tenne."

 

A Sky Sports értesülései szerint, ha bebizonyosodik a két játékos bûnõssége, akkor hosszú eltiltásra számíthatnak, köszönhetõen egy, a szezon elején életbe lépett új szabályozásnak.

 

Mindketten hat mérkõzéses eltiltást kaphatnak, miután az FA harmonizálta szabályrendszerét a FIFA-val az ilyen esetek kapcsán is. Ráadásul Cissé visszaesõként további mérkõzéseket is csak a lelátóról szemlélhet.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!