Rooney karnyújtásnyira Bobby Charlton rekordjától

Wayne Rooney nincs zavarban a ténytõl, hogy karnyújtásnyira van Bobby Charlton angol nemzeti csapatában lõtt góljainak rekordjától, annak ellenére sem, hogy annak megdöntésével történelmet írhat.


Az angol nemzetiségû csatárnak csupán négy gólt kell szereznie ahhoz, hogy utolérje Charlton 49 lõtt góljával felállított rekordját és ezt pedig könnyen meg is teheti, hiszen a csapat pénteken kezdi a kvalifikációt az Európa Bajnokságra Litvánia ellen, azt követõen pedig barátságos mérkõzést vív az angol nemzeti tizenegy Olaszországgal kedden Torinóban


"Határozottan közel vagyok hozzá [a rekord megdöntéséhez]. Ez egy fantasztikus pillanat számomra, büszke leszek, ha sikerül elérnem" - nyilatkozta.


"Remélhetõleg egy nap sikerül megdöntenem ezt a csúcsot és inkább elõbb, mint utóbb, egyszerûen csak koncentrálnom kell, akármilyen pozícióban számít rám az edzõ és a legjobb formámat kell hoznom a csapatért, így remélhetõleg jönni fognak a gólok is."


Charlton a Manchester United napjainkban is meghatározó alakja sokat beszélt Rooney-val, de a csatár nem hozta fel a 77 éves legendának a témát.


Hozzátette: "Rendszeresen beszélgetek vele, fõleg a mérkõzések után. Azonban nem hoztam neki szóba a dolgot, nem mondtam neki, hogy 'közel vagyok ahhoz, hogy utolérjelek'. Mindig ellát tanácsokkal, nagyszerû érzés vele beszélgetni."

 


Rooney esélye Bobby Charlton Manchester Unitedben elért gólrekordjának utolérésére veszélybe került, miután Louis van Gaal középpályásként számított rá sokáig, azonban a kapitány visszatért eredeti helyére Roy Hodgson legnagyobb örömére.


"Nagyon örültünk annak, hogy ismét a megszokott helyén láttuk játszani a Manchester United csapatában, ugyanis mi mindig támadóként számítunk rá" - nyilatkozta az angol nemzeti csapatot irányító menedzser.


Rooney is örül neki, hogy újra õ vezetheti a Vörös Ördögök támadásait.


"Biztos vagyok benne, hogyha Van Gaal úgy látja majd jónak, visszatesz a középpályára, de most örülök, hogy ismét elöl játszhatok és gólokat lõhetek. Nagyban hozzájárulok a csapat sikereihez."


Rooney többek között beszélt a már sokat emlegetett gólját követõ ünneplésérõl és felfedte, hogy fia, Kai leutánozta a gólörömét és bemutatta az iskolájában az osztályteremben.


Nem elõször fordul elõ karriere során, hogy a média és az internet célpontjává válik, jelen esetben nem régiben nyilvánosságra került videója miatt, ahol egy korábbi csapattársával, Phil Bardsley-val küzd meg egy boksz-meccs erejéig, ami számára egy KO-val végzõdik.


Ez a videó adta az angol csatárnak az ihletet a Tottenham ellen szerzett gólja utáni gólöröméhez, ahol árnyékbokszolt, majd eljátszva, hogy kiütötték a képzeletbeli asztal alá zuhant.

 


"Tulajdonképpen viccnek szántam. A feleségem elhozta a fiamat az iskolából és elmondta, hogy õ ugyanezt csinálta az osztályteremben" - mesélte Rooney.


"Számomra ez nem volt nagy ügy" - tette hozzá.


"Az edzõ számára sem volt probléma belõle."


"Ha rossznak éreztem  volna, mindenképpen bocsánatot kértem volna érte az emberektõl, de számomra ez már a múlté, megtörtént és továbbléptem, jelenleg a saját teljesítményemre koncentrálok."


"Néhány barátommal a házamban tartózkodtunk aznap. Határozottan kaptam egy ütést, aminek rossz vége lett, de a hírekkel ellentétben nem lettem kiütve."


Rooney elmondta, nem fogja megismételni ezt a gólörömöt.


"Biztos vagyok benne, hogy többet nem fogjátok látni" - tette hozzá.


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!