Neville: Rooney csendben uralja a meccseket

Gary Neville szerint Wayne Rooney mostanában csendben uralja a meccseket Louis van Gaal irányítása alatt.


Az angol válogatott csatár nem szerzett gólt vasárnap a United nagyszerû, 4-2-es gyõzelme alkalmával a City ellen, de a Sky Sports szakértõje szerint a színfalak mögötti munkája tökéletes volt Van Gaal csapata számára.

 

Az összes sorozatot figyelembe véve Rooney eddig 14 gólt szerzett az idei szezonban, így egyelõre 5 góllal van elmaradva a tavalyi teljesítményétõl, de Neville szerint most már nem csak a gólokról szól a 29 éves csatár játéka.

 

Wayne egykori csapattársa a következõket mondta a Monday Night Football nevû mûsorban: "Amikor eljöttem a meccs után, gondolkoztam: 'Észrevétlen volt? Hogyan játszott? Nem sokszor említettük meg a nevét a meccs közben.' Szinte egyáltalán nem beszétünk róla."

 

"Miután tíz évig játszottam Wayne Rooney-val, és miután 3-4 évig együtt dolgoztunk az angol válogatottban, nyugodtan kijelenthetem, hogy õ egy utcai focista, aki üldözi a labdát, részt akar venni a játékban és mindenhol ott akar lenni a pályán, viszont most úgy tûnik nekem, hogy Louis van Gaal valószínûleg kontroll alatt tartja az edzéseken és azt mondja neki: 'Ez nem a te posztod, nem ezért vagy a pályán'."

 

Neville szerint Rooney fegyelmezett támadó játékot mutatott be a derbin, amíg régen, egy hasonló meccsen, csak rohangált volna minden egyes labda után.

 

Azzal, hogy tartotta a pozícióját és javított a labda nélküli elfutásain, Neville szerinte Rooney lehetõséget biztosított a csapattársainak a játékra, különösen a középpályásoknak - Marouane Fellaininek, Ander Herrerának, Ashley Youngnak és Juan Matának.

 

"Sokszor láttuk ahogy rohan vissza az üres területekre, visszajön a középpályáig, ha pedig már vagy 5 perce nem volt nála a labda akkor visszahúzódik csak azért, hogy megkapja...õ egy ilyen játékos" - folytatta Neville.

 

"Beszéltem a filozófiáról és arról, hogy milyen fegyelmezetten támad a Manchester United, most viszont elég csak Rooney-t figyelni és minden tudni fogsz ezekrõl. Ez egy hatalmas eredmény Louis van Gaaltól."

 

 

"Elérni, hogy egy ilyen játékos úgy játsszon, ahogy azt most teszi, az valami fantasztikus eredmény."

 

"Vasárnap szépen, csöndben uralta a City középhátvédeit. El tudom képzelni, hogy amikor Louis van Gaal visszanézte a meccset azt gondolhatta, hogy ez volt Rooney eddigi legjobb teljesítménye amióta õ a menedzser."

 

"Akik ott voltak az Old Traffordon talán azt mondták a meccs után: 'Alig láttunk valamit Rooney-tól', de Louis van Gaal biztos élvezte azt amit tõle látott."

 

Rooney-nak csak 35 labdaérintése volt a hétvégi rangadón, ez pedig a legkevesebb labdaérintés a számára egy Premier League mérkõzésen a Manchester United színeiben.

 

Ennek ellenére Neville ragaszkodik hozzá, hogy Van Gaal ezt fontos tényezõként fogja figyelembevenni Rooney új szerepében a 4-3-3-as felállásban - amivel nem mellesleg megnyerték az utolsó hat mérkõzésüket a bajnokságban.

 

"Ha megnézzük a labdaérintéseinek a számát, általában 75-85 alkalommal ér labdába, ez a szám viszont csak 35 volt a City ellen. Ez a legkevesebb amit egy bajnoki meccsen produkált a Unitedben, de Van Gaal biztos elégedett volt vele" - mondta Neville.

 

"Azzal, hogy a két középhátvédet középen tartotta, helyet biztosított Fellaini és Herrera számára és azt jelentette, hogy Young és Mata ki tudta húzni a szélre Zabaletát és Clichy-t."

 

"Szerintem ez a teljesítmény a Unitedtõl olyan közel van a tökéleteshez - Louis Van Gaal ideje alatt elõször - amennyira csak lehetséges.


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!