Scholes: Di Maria kiállítása fordulópont volt

Érdekes összefüggésre mutatott rá a klub legendája, miszerint az argentin rekordigazolás az Arsenal elleni FA-kupa mérkõzésen történt kiállítása óta nem kezdett, Louis van Gaal legénysége azóta pedig sorozatban négyszer gyõzött.


Angel Di Maria elõbb színészkedésért, majd Michael Oliver játékvezetõ mezének megrántásáért kapott sárga lapot, amely után a piroslap is villant számára a márciusi, címvédõ elleni FA-kupa negyeddöntõn az Old Traffordon.

 

Az eredmény szinte véglegesítette, hogy Manchester vörös felében újabb trófea nélküli szezonra készülhetnek, és mivel Luke Shaw szintén nem volt bevethetõ állapotban, így Van Gaal egyértelmûen kezdõcsapata átformálására kényszerült.

 

Azóta a Manchester United mind a négy mérkõzését megnyerte, 12 gólt szerzett, és a Premier League-ben ezzel már sorozatban hat mérkõzést hoztak le gyõzelemmel.

 

A klub rekordigazolása az elsõ Arsenal utáni mérkõzésen még eltiltás miatt nem állhatott rendelkezésre, de azután se került már vissza a kezdõcsapatba, Paul Scholes pedig lenyûgözve beszélt Van Gaal bizalmáról a támadószellemû középpályát illetõen.

 

"Továbbra is úgy érzem, Di Maria kiállítása sorsfordító volt, mert így Van Gaal felépíthette a mostani, új kinézetû csapatát" - írja a korábbi kiváló középpályás az Independentben megjelenõ írásában.

 

"A csapatra tekintve, az állapítható meg, hogy ez a kevésbé sztárolt játékosok sikere - Juan Mataé, Marouane Fellainié és Ashley Youngé. Mindazoké, akik a szezon kezdetén még úgy tûntek, hogy körön kívül kerülhetnek, most pedig hihetetlen teljesítményt nyújtanak."

 

"A formáció merész. Sokkal inkább támadószellemû, és többet nyújt, mint amire Van Gaal érkezésekor számítani lehetett."

 

"Van egy négy játékosból álló gerinc - Michael Carrick, Ander Herrera, Fellaini és Wayne Rooney - akik középen a stabilitást adják. A széleken pedig ott van Young és Mata."

 

 

Scholes azt is kijelentette, Mata, aki csapata legutóbbi négy mérkõzésén 3 gólt szerzett, nyugalmat hozott a Unitedbe. Emellett arra is rámutatott, hogy még Ryan Giggs volt az, aki négy mérkõzéses ideiglenes edzõi idõszaka során úgy döntött, hogy úgynevezett hamis tízesként számít Marouane Fellaini szolgálataira.

 

Nicky Butt és Phil Neville társaságában Scholes is segédkezett Giggsnek az elõzõ szezon végén, és most elárulta, miért döntöttek a hórihorgas belga csatár mögötti játszatásáról.

 

"Amikor az elõzõ szezon végén Ryan Giggs mellett edzõsködtem, végig úgy éreztük, hogy Fellaini számára a legjobb pozíció a csatár mögött lenne - pontosan ott, ahol most is játszik" - tette hozzá.

 

"Manchesterbe igazolásakor David Moyes középsõ középpályásként játszatta, de nem hiszem, hogy Fellaini legnagyobb erõssége a játék kontrollálása lenne."

 

"Amikor az Everton játékosaként ellenfélként szembe kerültünk egymással, csak egy kellemetlen magas ember volt; könyökölt, nagy és erõs volt, aki mindig képes volt átvenni a labdát, és azt továbbtenni a társának. Pontosan ez az, ahogyan Van Gaal most is játszatja õt, nem kér tõle olyan dolgokat, amik nehezére esnének."

 

"Felmerül bennem kérdésként, hogy képes lenne-e a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában is mérkõzéseket eldöntõ teljesítmény nyújtani, de ez most más lapra tartozik. Mindig is jó játékosnak találtam õt, aki eltökélt és keményen dolgozik."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!