Giggs: A City bajnoki riválisunk

Ryan Giggs véleménye szerint a Manchester City komoly ellenfél minden csapatnak a Premier League aranyérméért folyó versenyben.


A veterán walesi szélsõ számos mérkõzésen nyújtott teljesítményével járult hozzá idén ahhoz, hogy a Vörös Ördögök eleddig vezetik a Premier League tabelláját, jelen pillanatban két ponttal a második helyezett City elõtt.

 

Mögöttük lemaradva további két ponttal áll az Arsenal, és mivel a bajnoki versenyfutás még koránt sem ért a végéhez az idei szezonban, Ryan Giggs tudja, hogy a Cityre komoly bajnokesélyesként kell tekintenie minden csapatnak.

 

"Természetesen amilyen minõségi játékosokkal rendelkeznek, õk is odaérhetnek a végén. Ehhez megvan a megfelelõ mennyiségû játékosuk is a keretben" - kezdte Giggs.

 

"Nekik nem okoz gondot a januári átigazolási idõszakban egy olyan játékost futó szerzõdésébõl kivásárolni, mint Edin Dzeko, úgyhogy komolyan kell õket venni. Õk azon négy-öt csapat közé tartoznak, akik megnyerhetik az idei bajnoki címet."

 

Annak ellenére, hogy közel sem nyújt kimagasló teljesítményt, a United veretlen eddig az idei bajnokságban, míg a címvédõ Chelsea csak szenved az utóbbi hetekben, azonban rutinos öregrókaként Ryan Giggs nagyon is jól tudja, hogy bajnoki trónért folyó harc ugyanolyan nyílt lesz idén is, mint az utóbbi években.

 

 

"Szerintem csapatként lenne még hova fejlõdnünk, de örülünk annak, hogy úgy állunk, ahogy, és a teljesítményünkre se lehet különösebb panasz" - tette hozzá a Sky Sports News-nak adott válaszában.

 

"Ez egy nagyon kemény bajnokság, és az idei szezonban mindenki körbeveri egymást. Ez nem egy tipikus szezon az angol bajnokságok történetében, azt mondom, az elmúlt 10-15 évben ilyen nem történt."

 

"Valószínûleg még közel sem értük el teljesítményünk csúcsát, de meg van bennünk az elhatározás, elég tapasztaltak vagyunk, emellett pedig jó védõink vannak, akik remekül zárnak. Azonban remélhetõleg változtatni tudunk a mostani játékunkon."

 

"Nem szabad leírni senkit, mert ha egy csapat 8-10 meccses gyõzelmi sorozatba kezd, máris visszajöttek az esélyei, hiszen ezidõ alatt a többi csapat pontokat fog hullajtani, mivel minden csapat képes lehet bárkit legyõzni, amelyre már idén is láthattunk példát, néhány érdekes eredmény képében."

 

"Általában ilyenkorra már két-három csapatra redukálódik azoknak a száma, akik képesek lehetnek megnyerni a bajnoki címet, idén azonban akár még öt csapat is odaérhet a végén."
 
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!