Ferguson sajnálja Bale elszalasztását

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elismerte, megpróbálta megszerezni a Tottenham Hotspur sztárját, Gareth Bale-t, amikor tinédzser korában még a Southamptonban játszott.


A Tottenham vezéregyénisége egyike lesz azon játékosoknak, akinek a Manchester United védelmének különleges figyelemet kell szentelnie, ha megakarják tartani veretlenségi sorozatukat, amikor vasárnap a két csapat összecsap a White Hart Lanen.

 

A 21 éves középpályás ebben a szezonban már 11 gólnál jár, amelybõl hármat a Bajnokok Ligájában, a címvédõ Internazionale ellen szerzett a Milánóban, amellyel azonnal a világsztárok között találhatta magát a futball világában.

 

A világsajtó csak a Giuseppe Meazzában nyújtott teljesítményét követõen figyelt fel a walesi szélsõre, ám Sir Alex Ferguson már régóta tisztában volt tehetségével, ezért korábban meg is próbálkozott azzal, hogy Manchesterbe csábítsa.

 

"Megpróbáltuk legigazolni 16-17 éves korában a fiút" - árulta el a skót menedzser.

 

"A Southamptonnak skót ügyvezetõ-igazgatója volt akkoriban, és George Burley volt a menedzserük."

 

"Nem ismerem a körülményeket teljes mértékig, de nem fogadták el az ajánlatunkat, és szerintem ekkor értesítették a Tottenhamet, akik kapva kaptak az alkalmon."

 

 

Annyi bizonyos, hogy a brit fõvárosban nem bánták meg akkori döntésüket, bár a tehetséges játékos felemelkedésére addig kellett várni, míg balbekkbõl baloldali középpályássá avanzsált, azonban a milánói teljesítménye októberben mindenkit elkápráztatott.

 

"Kétséget kizáróan Bale hatalmasat fejlõdött az utóbbi idõszakban" - tette hozzá Ferguson.

 

"11 gól egy szélsõtõl kimagasló eredmény."

 

Bár Gareth Bale megállítása kulcsfeladata lesz a Vörös Ördögöknek, nem csak rá érdemes odafigyelniük, ha gyõzni akarnak vasárnap. A Spurs nyári igazolása, Rafael van der Vaart ugyanis hasonló módon szállítja a gólokat, mint Bale, ráadásul ott van még Luka Modric és Aaron Lennon is, akik bombaformában teljesítenek az idei szezonban Harry Redknap csapatában.

 

"Van der Vaart hihetetlen milyen gólérzékeny."

 

"Mindig remek helyen van nála a labda, remek igazolásnak bizonyul már most is, mellette pedig ott van Aaron Lennon és Luka Modric is, akik szintén nagyon veszélyes játékosok."


 

TEAMtalk

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!