Robson: Rooney a legjobb kapitány lehet

A Manchester United legendája, Bryan Robson támogatja Rooneyt abban, hogy a következõ szezonok során õ maradjon a Vörös Ördögök csapatkapitánya.


Rooney teljesítménye csapatkapitányként nem csak Louis van Gaalt és stábját nyûgözte le, hanem a klubon kívülrõl is rengeteg pozitív visszhangja van Wayne képességeinek és mentalitásának.

 

Már tíz éve a klubnál tartózkodó játékos, aki idén a legtöbb gólt is szerezte csapatán belül nagyon eltökélt, hogy inspirálja társait abban, hogy a következõ szezon során még jobb teljesítményt tudjon nyújtani a csapat.

 

Ahogy most Rooney, úgy annak idején Robson is viselte a kapitányi karszalagot, így tudja ez mivel jár és tökéletesen meg tudja ítélni, hogy az angol válogatott játékos mire lehet képes a következõ években.

 

"Nem lepett meg, mikor Rooney lett a kapitány" - mondta Robbo a ManUtd.com-nak. "Igen, voltak a kezdetekben problémái. Fiatalon elég forrófejû volt és erre jópárszor rá is fázott, mert hamarabb kellett elhagynia a játékteret. De megtanulta kezelni a saját érzelmeit a pályán és méltán kapta meg a menedzsertõl a lehetõséget. Remek kapitánya lesz a csapatnak a következõ években."

 

 

"Az a fajta srác, aki saját magát képes motiválni. És nagyon fontos, hogy közte és a csapat között jó legyen a párbeszéd, mert neki a többieket is ösztönöznie kell a jobb teljesítményre. Tudnia kell mikor mit mondjon, ha esetleg túl lazán fogják fel a srácok a dolgokat, vagy ha valamit nem jól csinálnak a pályán."

 

"Ez történt a Tottenham elleni mérkõzés elõtt, bár olyan játékosok vannak a Unitedben, akiknek ezeket nem igazán kell minden alkalommal elmondani, tisztában van mindenki a dolgával."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!