34 millió font sérült játékosokra

Egy új tanulmányban arról olvashatunk, hogy a Manchester United két szezon alatt közel 34 millió fontnyi bért fizetett ki sérült játékosoknak.


Az említett tanulmány a 2012/13 és a 2013/14-es szezont vette alapul. Így megtudhattuk, hogy a manchesteri klubban összesen 84 sérülés történt a két szezon alatt. Az összes sérült játékos bére arra az idõre, amikor nem volt bevethetõ elérte a 33,84 millió fontot.

 

A Premier League klubjai egy szezonban átlagosan 123,3 millió fontnyi bért fizettek ki sérültjeiknek, írta a JLT Specialty biztosítási brókercég.

 

 

A két szezont összegezve a United fizetett ki a legtöbbet sérültjeinek, õt követte az Arsenal 30,6 millió fonttal, a Man City 30,2-vel, míg a negyedik a Tottenham 19,9 millióval, akit a Liverpool követ 16,6 millióval. 

 

Az is kiderült, hogy az elmúlt négy szezon alatt a Manchester United játékosai szenvedték el a legtöbb sérülést, összesen 165-öt, míg az Arsenal 164-et, a Tottenham 139-et, a City 122-t, míg a Chelsea csak 101-et.

 

Duncan Fraser, a JLT Specialty sportért felelõs vezetõje elmondta: "Ha megnézzük a Premier League elmúlt két szezonjának gyõzteseit és összehasonlítjuk sérültjeinek számát a közvetlen riválisok sérültjeivel, tisztán látható, hogy a játékosok fitten tartása létfontosságú."

 

"A Chelsea és a Manchester City sokkal szerencsésebbek voltak ebbõl a szempontból, mint például a Manchester United vagy a Tottenham."

 

Fraser elmondta, a klubok egyre inkább arra tendálnak, hogy biztosításokat kössenek játékosaikra annak érdekében, ha azok megsérülnek, valamennyi pénzt meg tudjanak menteni.

 

"Ahogy a bérek emelkednek az elsõ osztályban - köszönhetõ részben a közvetítések után járó pénzeknek - úgy a sérültek utén is egyre magasabbak a kifizetések. Csak a 2013/14-es szezont nézve, a klubok majdnem 130 millió fontot fizettek olyan játékosoknak, akik sérülések miatt nem tudtak kifutni a gyepre. Ennek eredményeként a klubok egyre inkább azon vannak, hogy biztosítást kössenek játékosaikra, így ha hosszabb idõre kiesik az, akkor a kifizetett bér egy részét visszakapják. Körülményektõl függõen ez akár a teljes kifizetés fele is lehet."

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!