Neville: Martial nagyszerû játékos lehet

Gary Neville figyelemmel követte a United vasárnapi találkozóját és a Super Sunday címû mûsorban elmondta, hogy lenyûgözte Anthony Martial lélekjelenléte.


A United legfrissebb igazolása elsõ Premier League mérkõzésén csereként beállva gólt szerzett a Liverpool elleni bajnokin, majd vasárnap pedig duplázott a Szentek ellen. A Sky Sports szakértõje, Gary Neville pedig a mérkõzés után külön kitért Martial szerepére, valamint arra, hogy mi az, amit a fiatal játékos adni tud a Mancehster Unitednek.

 

"Valaminek a kezdetét láthatjuk. Néhányan biztos azt mondják, hogy kicsit még korai neki. Nem gondolom, hogy így van. Látni lehet rajta a higgadtságot. Nyugodtan vissza lehet nézni a felvételeket. Ez a srác nyugodt. Ami tény, hogy az eddigi mutatókat figyelembe véve 15 gól 70 mérkõzésen nem erre szolgálna bizonyítékul."

 

 

"Óriási nyomás nehezedett rá, ennek mindig is tudatában lesz. A vásárlási ára miatt elsõsorban. De õ beállt a Liverpool ellen 20 percre és élt a lehetõséggel, amit kapott. Így kell csinálni."

 

"A Szentek elleni találkozón az elsõ gólja volt talán az elsõ emlékezetes megmozdulása is. Gyengén játszott a csapat 30 percen keresztül, mondhatni felejthetõen, ám jött egy lehetõség és õ megmutatta mennyire higgadt. Ez sokmindent elmond."

 

"Ragyogó kezdet, ám túl korai még megmondani, hogy mekkora játékos válhat belõle. Bármi megtörténhet, de azt nem vehetik el tõle, hogy a kezdet nagyszerû, ahogy berobban a manchesteri szurkolók világába."

 

 

"A United nagy kritikusai különösen az elmúlt évek során találtak bõven okot, hogy köszörülhessék a nyelvüket a Manchester United játékán. Ám Martial felgyorsítja a játékot. Veszélyt jelent az ellenfél védelmére már most, pedig nagy súly nyomja a vállát."

 

"Nagyon erõs fizikálisan. Ezt már akkor is megállapítottam, amikor az elõzõ szezon során láttam õt a Monaco mérkõzésein."

 

"A Southampton elleni góljánál meg láthattuk, hogy helyezkedni is remekül tud. Végig a tudatosságot éreztem a játékán. Végig a gólszerzésre törekedett és ment elõre magabiztosan."

 

 

"Kiváló teljesítmény tõle, fõleg, ha azt nézzük, hogy elsõ lépéseit tette csak meg a Premier League-ben."

 

"Ha tökéletes világban élnénk, akkor az ilyen játékosokat nem kellene egybõl mélyvízbe dobni. Nem kellene azzal foglalkozni, hogy mennyibe került a leigazolása. Az ember csak annyi lenne a dolga, hogy szépen lassan dolgozzon vele és fejlõdjön a játékos."

 

 

"Az a gond ezzel, hogy egészséges helyzetben egy csapatnak van 4-5 támadója, ám a Unitednek jelenleg csupán 2-3. Így nagy valószínûséggel, Martial a csapat mérkõzéseinek 95%-án kezdeni is fog. Ilyen szempontból ez egyáltalán nem ideális, de szükségszerû."

 

 

"A Manchester Unitednek mindig is veszélyesnek kell lenni elöl és támadnia kell. Az õ pozíciójában pedig csak arra szabad figyelni, hogy veszélyt jelentsen az ellenfél kapujára. Ezeknek a játékosoknak nem áll rendelkezésükre hatalmas terület, így különösen nehéz ott játszani."

 

"Õ már az elsõ pár hétben megmutatta, hogy képes ott játszani. A gólszerzés nagy dolog. Remélem tudja fokozni a teljesítményét és sokkal eredményesebb lesz itt, mint volt Franciaországban. A példák megvannak számára. Ilyen jellegû támadó jelenleg Suarez, hogy Messit, vagy Ronaldot már ne is említsem."

 

 

"Suarez 25 gólt szerzett elõzõ szezonban 35 mérkõzésen. Vajon Anthony is képes ilyen teljesítményre? Nehéz lesz."

 

"Soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de az elsõ pár héten látottak alapján van esélye."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!