Van Gaal beépítené a fiatalokat

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal eltökélt, hogy folytassa a klub akadémiájáról kikerülõ játékosok beépítését a felnõtt csapatba.


A holland szakember elégedett volt Jesse Lingard utóbbi mérkõzéseken nyújtott teljesítményével, aki csak centiméterekre volt attól, hogy ne a kapufán, hanem Joe Hart hálójában landoljon lövése a Manchester City elleni rangadón, a szintlépésre érdemes fiatalokról pedig mindig egyeztetést folytat másodedzõjével, Ryan Giggsszel és az akadémiai csapat egyik edzõjével, Nicky Buttal.

 

Lingard és Andreas Pereira is 120 percig a pályán volt a tegnap esti, Middlesbrough elleni Ligakupa kiesés alkalmával, utóbbi pedig egyedüliként a hazaiak közül be is lõtte büntetõjét a tizenegyespárbajban.

 

"Mindig is része volt ez a filozófiámnak, ennél a klubnál pedig mindig lehetõséget kaptak a fiatalok" - írta jegyzetében Van Gaal a tegnap esti mérkõzésre megjelent United Review programfüzetben.

 

 

"Jesse Lingard egyike azon játékosoknak, aki a legutóbbi három mérkõzésünkön játéklehetõséget kapott, õ pedig élt a lehetõséggel és megmutatta mire képes, bizonyítva ezzel, hogy megérdemli tagságát a felnõtt csapatban."

 

"Elégedett vagyok az általa mutatott fejlõdéssel, csakúgy, mint Andreas Pereira esetében, aki játszott az Ipswich Town ellen is, és megszerezte felnõtt pályafutása elsõ gólját is. Ryan Giggs és Nicky Butt tanácsára gyakran hívok fel a tartalék csapatból játékosokat, hogy együtt edzenek a felnõttekkel. Ez lehetõséget biztosít számukra, hogy magasabb szintû edzésmunkát végezzenek, és javítsanak technikai képzettségükön."

 

"Jó példa erre Paddy McNair. Számtalanszor edzhetett együtt a felnõttekkel, amely segített számára, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészüljön, így nem volt számára nagy változás, amikor már a felnõtt csapatnál is számításba vettem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!