A hangadó: Laczkó Zsolt

Laczkó Zsolt interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar emberekkel beszélgetünk és esélyt latolgatunk a Manchester United aktuális mérkõzése elõtt.


Ha csupán a tabellán elfoglalt helyük alapján ítélnénk meg a két együttes mostani ütközetét, minden kételkedést félretéve jelenthetnénk ki, szombaton vérbeli rangadónak lehetünk szem- és fültanúi. Azonban kissé beárnyékolja a képet, hogy a rekordbajnok Manchester United ezúttal a bombaformában lévõ, mégis meglepetéscsapatnak bizonyuló Leicester City otthonába látogat.

 

Laczkó Zsolt, a magyar NB1-ben szereplõ Békéscsaba 1912 Elõre SE védõje készséggel állt honlapunk rendelkezésére ezen mérkõzés esélyeinek a latolgatásában. Személyében keresve sem találhattunk volna tökéletesebb interjúalanyt, ugyanis a 22-szeres magyar válogatott játékos a 2007/08-as szezon második felét kölcsönben (az akkor még – a szerk.) az angol másodosztályban vitézkedõ Leicester City-ben töltötte. A görög-, angol- és olasz pontvadászatban is megforduló 28 éves labdarúgó eddigi pályafutása alatt 2005-ben ezüstérmes lett a Fradival, majd a DVSC együttesével 2010-ben már magyar bajnoki címet ünnepelhetett, emellett a Magyar-Kupát és a Ligakupát is begyûjtötte a hajdúsági alakulattal.

 

 

Meséljen arról, hogyan vette kezdetét az angliai kaland?

 

Laczkó Zsolt: Húsz éves lehettem, amikor Görögországból átszerzõdtem Angliába. Egy hét próbajáték után a Leicester City-nél úgy döntöttek, kölcsönvesznek a görög Olympiakostól. Nagyon jó helyre csöppentem, egy fantasztikus klubot láttam, s akkoriban Ian Holloway volt az edzõ. Minden adott volt, hogy a futballra koncentráljak. Biztos vagyok benne, ha nem csak kölcsönszerzõdés jön létre, akkor hosszabb lett volna ez a kaland. Fél évet töltöttem ott, nagyon jól éreztem magam. A szurkolókról, a klubról, a körülményekrõl csupán pozitívumokat tudok mondani, szép emlékeket õrzök.

 

 

 

Van, akivel azóta is tartja a kapcsolatot?

 

Laczkó Zsolt: Angliából senkivel, azóta eléggé kicserélõdött a társaság, még Paulo Sousa is irányította a gárdájukat. Régen történt, ezért sok minden megváltozott.

 

 

Az öltözõn belül, vagy a játékosok között szóba került néha a Manchester United?

 

Laczkó Zsolt: Mivel a Championshipben (angol másodosztály - a szerk.) szerepeltünk, a célunk a Premier League-be való feljutás volt, hiszen minden adott volt hozzá. Így ha a Manchester United nem is, de az angol elsõ osztály gyakran felvetõdött.

 

 

Mennyire követi figyelemmel a Premier League-et?

 

Laczkó Zsolt: Természetesen figyelemmel követem a PL-t, ahol jelenleg az egykori csapatom a listavezetõ. Általában a rangadókat szoktam megnézni, mint a United, City, Chelsea vagy Arsenal összecsapásai.

 

 

 

 

Mit gondol a United szezonbeli teljesítményérõl?

 

Laczkó Zsolt: Sajnálom a Vörös Ördögöket, igazából nem állnak rosszul, de nem tetszik az a játék, amit játszanak. Többet érdemelne ez a klub, s a szurkolóik, hiszen temérdek pénzt invesztálnak a játékosigazolásokba. Remélem, ez változni fog.

 

 

Mit szól ahhoz, hogy a Leicester City jelenleg vezeti a Premier League-et?

 

Laczkó Zsolt: Meglepetés, viszont érdemben csupán az esetben lehet komolyabban beszélgetni errõl, ha hosszabb távon is vezetõ pozícióban maradnak. Remek formában vannak, de számos kitûnõ együttes van a nyomukban.

 

 

A Leicester elnöke a következõket nyilatkozta a napokban: "Ha a csapatunk BL-t érõ helyen végez az év végén, olyan igazolásokat viszünk majd végbe, hogy akkora csapatunk legyen évekkel késõbb mint az United vagy a Chelsea! Rengeteg pénzt adok majd az edzõnek, hogy olyan minõségi játékosokat igazoljon, mint Hazard, David Luiz vagy Marcelo."

 

Mit gondol, mennyire reális ez az állítás?

 

Laczkó Zsolt: Úgy gondolom, az lehet, hiszen amikor ott játszottam, akkor is remek futballistákat igazoltak és próbálták magasabb szintre építeni a csapatot. Mindig olyan elnök volt a klubnál, aki befolyásos, valamint képes elõteremteni a megfelelõ anyagi hátteret. Biztos vagyok benne, hogy minõségi játékosok érkeznek majd Leicesterbe.

 

 

Mit gondol, mennyire befolyásolhatja a Vörös Ördögök szezonbeli teljesítményét csatárposzton a kevés merítési lehetõség?

 

Laczkó Zsolt: Természetesen nagy hatással lehet, de valójában Louis van Gaal hibája, amiért most ennyi csatár áll a rendelkezésére. Egy ilyen szintû klubnál legalább 4-5 jó támadó kell, akiket bármikor tud forgatni. Azt látom, hogy egyfajta zavar van a klubnál, illetve a csapat egyszerûen nem tudja, mit is akar játszani.

 

 

Lehet-e már rangadónak nevezni a két csapat hétvégi ütközetét?

 

Laczkó Zsolt: Nem gondolom, hogy a tabellán elfoglalt helyezés alapján lehet eldönteni, hogy egy összecsapás rangadó-e vagy sem. Ez a csapatok játékán, tudásán és teljesítményén is múlik. Nem biztos, hogy sokat fog számítani a Leicester elsõsége, amennyiben a Vörös Ördögök sima, 3-0-s gyõzelmet aratnak. Szerintem a játék alapján dõl majd el.

 

 

Mi dönthet ezen a meccsen?

 

Laczkó Zsolt: Ha a Manchester United jó teljesítményt tud nyújtani, probléma nélkül behúzhatja a meccset, viszont az utóbbi idõszakban ez nem jellemzõ rájuk. Óriási kérdés Van Gaal, mert az együttese nem igazán dominál a kilencven percek alatt. Ha a Unitednek minden összejön: a jó játék mellett gólokat is szereznek, akkor megnyerik a találkozót.

 

 

Milyen végeredményre számít?

 

Laczkó Zsolt: Nem lesz egyszerû dolga, de a Manchester United 2-1-re behúzza a hétvégi bajnokiját a Leicester City ellen.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Laczkó Zsoltnak az interjúért!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!