Neville: Még két játékos kell a bajnoki címhez

Gary Neville szerint a Manchester Unitednek két nyerõ emberre van szüksége ahhoz, hogy kényelmesen megnyerjék a bajnokságot.


A United jelenleg a harmadik helyen áll, egy ponttal a Leicester City és a Manchester City mögött - akiket csak a jobb gólkülönbség választ el egymástól.

 

A United tegnapi, 1-1-re végzõdõ meccse után Neville úgy gondolta, hogy a csapat nem volt teljesen elkötelezve annak érdekében, hogy megnyerjék a meccset az utolsó 15 percben, és
Van Gaal csapatának egy olyan izgalmas játékosra van szüksége, aki különbséget tudna jelenteni a mérkõzéseken, és akivel csúcsra tudnák járatni a teljesitményüket.

 

"Ha mondjuk két olyan kaliberû játékost beraknánk a Unitedbe, mint Gareth Bale vagy Cristiano Ronaldo, akkor ez a csapat meg tudná nyerni a bajnokságot, mert az a struktúra amit most építenek nagyon szolid" - mondta Neville.

 

"A végsõ gyõzelemhez viszont olyan meccsnyerõ játékosokra lenne szükségük, mint amilyen Neymar vagy Luis Suárez. Õk olyan focisták akik felvillanyozzák a meccset és lõnek egy-két gólt amivel szinte már meg is nyerték a találkozót. Ha lennének ilyen játékosaik akkor máris úgy nézne ki a United, mint a Barcelona, mert amennyit birtokolják a labdát, azzal nevetség tárgyává tudnák tenni a többi csapatot."

 

"A Leicester ellen még az utolsó 15 percben sem határozták el, hogy megnyerik a mérkõzést. A történelem alapján azt szeretnénk látni, hogy folyamatosan ostromolják az ellenfelet, játékosokat akik állandóan elõre törnek, ennek viszont az a veszélye, hogy 2-1-re kikapsz."

 

"A jelenlegi United nem így játszik, viszont a szívünk szerint azt látnánk, hogy folyamatosan támadnak, a játékosok és a csapat kockázatokat vállal és bizonyos szinten vakmerõen játszanak."

 

"Ha belegondolok, nincsenek ettõl olyan messze, de a szívem azt mondja, hogy szívesebben látnám õket többet próbálkozni és kockázatot vállalni a három pontért."

 

 

"Louis van Gaal viszont még csak másfél éve van a csapatnál és úgy gondolom, hogy még több idõt kellene neki adni ahhoz, hogy kivitelezhesse azt, amit akar. Ugyanez volt a véleményem, amikor David Moyes volt a menedzser, és most is ehhez tartom magam."

 

Bastian Schweinsteiger egyenlített Jamie Vardy nyitó találata után, amikor a tabella elsõ két helyét elfoglaló csapat mérkõzött meg egymással a King Power Stadionban.

 

A döntetlen azt jelenti, hogy még mindig a Unitedé a legjobb védelmi teljesítmény a bajnokságban, de Neville nem tudja eldönteni, hogy támadóbb futballt látna-e a csapattól vagy elégedett legyen a jelenlegi eredményekkel.

 

"Dilemmában vagyok. A szívem, és a bennem élõ szurkoló a zajra figyel."

 

"Az agyam viszont azt súgja, hogy sok pozitívum van. Minden meccsen 60-65 százalékos labdabirtoklással tudsz dominálni, nem kapunk gólt és miénk a legjobb védelmi rekord a bajnokságban."

 

"Depay-nak volt egy jó lehetõsége az utolsó 5 percben. Ha belövi, akkor most egy majdnem tökéletes idegenbeli teljesítményrõl beszélnénk."

 

"Amikor nem nyer a csapat akkor az emberek azt fogják mondani, hogy ez unalmas, nincs elég fejlõdés, és éppen ezért vagyok én is dilemmában."

 

"Az, ahol jelenleg tartanak egy remek eredmény. Az eredmények fontosak, és lehet, hogy a stílus sokaknak nem tetszik, viszont én úgy gondolom, hogy egy-két játékos kell ahhoz, hogy könnyedén megnyerjék a bajnokságot."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!