Lingard: Kis játékos nagy tehetséggel

Jesse Lingard elmúlt meccseken mutatott játéka mindenképpen a pozitívumok közé sorolható, nem véletlenül lett ugyanis jelölve 'A hónap játékosa' címre Bastian Schweinsteiger és Chris Smalling mellett.


A Warringtonban született középpályás már októberben, a bemutatkozó, Everton elleni mérkõzésén lenyûgözte a United szurkolókat. Elsõ találatára sem kellett sokat várni, hiszen a West Bromwich Albion ellen csodás gólt lõtt, illetve a válogatott szünetben megkapta élete elsõ behívóját az angol válogatottba.

 

Még mindig szemtelenül fiatal játékosról van szó, de úgy tûnik, olyasféle természet adta tehetséggel van megáldva, hogy már ebben a korai életkorban is élete formáját lesz képes nyújtani. Az elmúlt években Lingard rengeteget dolgozott, hogy most a United felnõtt csapatában szerepelhessen. Egyáltalán nem volt könnyû dolga, számos fizikai problémát leküzdve jutott el idáig, de a fiatal fiú óriási kitartása kifizetõdni látszik. Mike Glennie, a klub fejlesztési központjának koordinátora és az a férfi, aki annak idején felfigyelt a hét éves Jesse-re a Penketh Unitednél, azt mondta a United Review-nak: "Ígéretes játékosokat találni bonyolult dolog, de Jesse esetében nagyon egyszerû volt. Már akkor látszott, hogy elhivatott a foci iránt és nagyon tisztán, szépen focizott."

 

 

Rene Meulensteen, aki fontos részévé vált Sir Alex Ferguson csapatának, 2001-ben érkezett az Old Traffordra, mint fejlesztési edzõ. A holland nagyon örül annak, hogy Lingard ilyen jól halad azon a bizonyos úton, amelyet õ már rég megjósolt neki: "Jesse ragyog, õ egy ballábas játékos kiváló készségekkel és képességekkel. Mindig is mondtam neki, hogy figyeljen annyi Andres Iniesta meccset, alakítást, amennyit csak tud. Ugyanis én úgy látom, hogy Jesse Lingard az angol verziója Iniestának. Természetesen hosszú út az, ami még elõtte áll, hogy elérjen például Iniesta szintjéig, de a potenciál ott van benne és jó úton indult el."

 

 

"Néhányan azt mondják, hogy túl alacsony ahhoz, hogy a Premier League-ben megállja a helyét. Azonban ezt csak azok mondják, akik mindenképpen bele akarnak kötni valamibe. Nézzük meg az olyan játékosokat, mint Andres Iniesta, Xavi, Lionel Messi, David Silva, Juan Mata... Õk mind alacsonyak, de ez semmit nem von le a nagyságukból, hiszen az agyuk ügyesen dolgozik, a lábaik gyorsan járnak és hatalmas szívük van. És Jesse-ben ez mind benne van."

 

A 22 éves játékos valóban rendkívüli munkát vitt véghez az elmúlt években, az elõbbiekben már említett fizikai problémák, felfedezett hiányosságok nem hogy elvették a fiatal tehetség kedvét, de még több munkára ösztönözték, melyet természetesen a környezetében is mindenki észrevett, így Paul McGuinness is, az U18-as csapat edzõje.

 

 

"Mindig eljön az az idõ, amikor látod a játékosodon, hogy lesz vagy nem lesz belõle egy óriási focista. Volt idõ, amikor bizony Jesse-nek alkalmazkodnia kellett és a fiatalabb korosztállyal kellett edzenie vagy meccsekre mennie. A különbség azonban ott volt, hogy õ tudta, hogy mindez a fejlõdését szolgálja és alázattal csinálta tovább a dolgait, minél keményebben dolgozott. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerül neki. Mindig is mindent képes volt megcsinálni, amit akart. Mindenért megküzd, amit szeretne. Azért, mert Jesse nagyon bátor fiú és a pályán is ezt látom, bátran megy elõre és megszerzi a labdát."

 

 

Meulensteen nagy élvezettel figyeli egykori tanítványát és hatalmas potenciált lát benne: "Jesse-ben mindent megkapunk, amikor pályára lép – a bizalmat, a trükköket, a lendületet és a legjobb, hogy részérõl mindez természetes. Mégpedig azért, mert hittünk benne nagyon fiatal kora óta. Ezután az ilyen csupa szív tehetségeknek elég egy lehetõség, amit most õ meg is kapott."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!