Folytassa, Ferguson!

Ryan Giggs szerint Sir Alex Ferguson képes lehet további 5 évet eltölteni a Manchester United kispadján.


A skót mester 25. évét tölti a Vörös Ördögök menedzsereként, érdemei felsorolhatatlan hosszúságúak, így öröksége szinte felülmúlhatatlannak tûnik az utódok számára.


A Manchester United legendája, Ryan Giggs 20 éve oszlopos tagja Ferguson csapatának, így a klub legtöbbet szereplõ játékosaként vonult be a történelemkönyvekbe. A veterán szélsõ az utóbbi idõben is bizonyította, hogy nélkülözhetetlen tagja a keretnek az idei szezonban is.


Giggs úgy véli, Ferguson még nem fejezte be a trófeák halmozását, és ezért arra buzdítja a 69 éves menedzsert, hogy folytassa tevékenységét 70 éves korán túl is és érje el a 30 évet az Old Trafford kispadján.

 


„Én tényleg úgy látom, hogy a közeljövõben nem fog visszavonulni, szerintem folytatni fogja meg legalább 5 évig.” – mondta a walesi varázsló a Sky TV magazine riportereinek.


„Egyre elszántabb, ha például hazaérkezünk egy Bajnokok Ligája mérkõzésrõl hajnali fél 4-kor, akkor néhány órával késõbb õ az elsõ az edzõpályán.”


„Korábban a szezonban, amikor végigsöpört az influenzajárvány a csapaton, õ is elkapta. Nagyon-nagyon beteg volt egész héten, de mire eljött a meccs napja, ott volt. Egyszerûen imádja a kihívásokat.”


Giggs arról is beszélt, hogy reméli, egy napon Sir Alex Ferguson nyomdokaiba léphet, és menedzserré válhat. Korábban hazája válogatottjával hozták szóba a szélsõt, de végül Gary Speed foglalta el Wales kispadját.


„Szeretnék továbbra is a labdarúgás közelében maradni és folytatni valahogyan. Iskolás korom óta ezt csinálom, ha ki kell hagynom egyetlen napot is, akkor nagyon unatkozom.”


„Remélem, hogy egy nap jó menedzserré válok, szeretek foglalkozni a játékosokkal és segíteni õket a fejlõdésben. A legtöbb menedzser azonban csak 18 hónapig ül egy csapat kispadján, az pedig nem valami sok idõ.”

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!