Felnõtt csapatnál számíthatnak Will Keane-re

A Manchester Unitednél tervezik, hogy Will Keane-t a felnõtt csapathoz irányítják, miután visszahívták kölcsönbõl a Preston gárdájától, állítja a klub tartalékcsapatának edzõje.


Múlt héten döntöttek úgy a Vörös Ördögök, hogy rövidre zárják a 22 éves támadó egész szezonra szóló kölcsönszerzõdését a Deepdale-ben, aki a Championship-klubnál 22 mérkõzésen 2 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

Keane magára is húzhatta a United mezét hétfõn este, amikor az U21-es csapat színeiben a Tottenham elleni gyõzelembõl vehette ki részét, azonban hamarosan már a felnõtt csapatnál is számításba vehetik.

 

"Szerintem az az elgondolás áll a Prestontól való visszahívása mögött, hogy többnyire a felnõtt csapatban kapjon lehetõséget az U21-es együttessel szemben" - mondta Tommy Martin, amikor Keane felnõtt csapatbeli esélyeit illetõen kérdezték.

 

Miután a Manchester Unitednél az Év fiatal játékosának választották 2010-ben, a következõ szezonban Keane bemutatkozhatott a felnõtt csapatban is a Blackburn Rovers ellen, azonban ezt azóta nem követte újabb pályára lépés.

 

A United akadémiájának ranglétráját végigjáró csatár a 2012/13-as szezon egészét kénytelen volt kihagyni térdsérülése okán, ezt követõ rehabilitációja után pedig kölcsönben a Wigan, a QPR és a Sheffield Wednesday együtteseinél pallérozódhatott.

 

Egy másik játékos, aki állandó játéklehetõséget szeretne a felnõtt csapatnál, Andreas Pereira, aki duplázni tudott tegnap este a Spurs ellen a Leigh Sport Village-ben.

 

 

A 20 éves brazil középpályás góllal debütált felnõtt szinten az Ipswich Town elleni Ligakupa mérkõzésen még szeptemberben, de azóta csak ötször kapott valamilyen szerepet a csapatban.

 

Martin elárulta, maga a játékos kérte, hogy játszhasson hétfõn, meccsritmusban maradásának elérése érdekében.

 

"Igen, õ maga kérte" - tette hozzá Martin.

 

"Õ egy fiatal játékos, aki része a felnõtt csapat keretének, de nem mindig kapja meg a szükséges játéklehetõséget, úgyhogy kulcsfontosságú, hogy az U21-esek között játszhasson, amikor erre lehetõsége van."

 

"Játszania kell, amennyit csak lehet, úgyhogy jó, hogy a Tottenham ellen ezt megtehette, az pedig csak bónusz, hogy gólokat is szerzett."

 

Nick Powell, aki a legutóbbi három U21-es bajnokin ott lehetett a csapatban, kimaradt a hétfõi mérkõzés keretébõl.

 

Arra lehetett számítani, hogy a középpályás a téli átigazolási idõszakban kölcsönbe kerül, ám a mérkõzést kénytelen volt kihagyni vádlihúzódása miatt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!