Lingard ismételne a Sheffield United ellen

A Manchester United szélsõje, Jesse Lingard szeretné, ha teljesítménye és a végeredmény is megismétlõdne a Sheffield United elleni legemlékezetesebb meccsébõl, amikor a hétvégén az FA-kupában játszanak majd ellenük.


Lingard 2011-ben gyõzelemhez segítette csapatát az Ifjúsági FA-kupa döntõjében a Pengék ellen, többek között õ szerezte a Bramall Lanen lejátszott elsõ összecsapáson Paul McGuinness együttesének vezetõgólját a végül összesítésben 6-3-ra végzõdõ két felvonásos fináléban. Az ott elért 2-2-es döntetlent követõen az Old Traffordon 4-1-es gyõzelmet aratva zsebelhették be a trófeát.

 

A klub saját nevelésû játékosa szeretné, ha hasonló hasonló kuparedmény részese lehetne szombaton, miután sérülését követõen újra edzésbe állhatott.

 

"Játszottam, és gólt is szereztem ellenük az Ifjúsági FA-kupa döntõjében, amit végül megnyertünk, úgyhogy nagyon jó emlékeket õrzök róluk" - kezdte a United Review szombati mérkõzésre megjelenõ számának.

 

 

"Az egyetlen FA-kupa élményem felnõtt szinten még a tavalyi év elejérõl származik, amikor kölcsönben a Derby Countynál játszottam, a Reading ellen. Kemény összecsapás volt, és végül egy késõi, emberhátrányban bekapott góllal estünk ki. Úgyhogy remélhetõleg ezúttal jobb eredmény születik majd!"

 

Lingard úgy nõtt fel, hogy a világ legrégebbi kupasorozatában brillírozó Vörös Ördögöknek szurkolhatott, és bár kiemeli Eric Cantona 1995-ös, Pengék elleni átemelõs gólját, elmondása szerint a legnagyszerûbb élmény Ryan Giggs híres szólógólja volt számára, amit 1999-ben, az Arsenal elleni elõdöntõben szerzett, illetve a legutóbbi, 12 évvel ezelõtti, eddig a klub történetében utolsó kupagyõzelem.

 

"Azóta nem sikerült megnyernünk, de úgy érezzük, hogy ebben a szezonban jó esélyünk van arra, hogy újra a mi nevünk kerülhessen a trófeára" - tette hozzá.

 

"Ez egy olyan kupasorozat, amelyet nagyra becsülnek még mindig az angol futballban - mindannyian megakarjuk nyerni, az pedig, hogy ha ebben az évben ez sikerülne, az nagyszerû érzés lenne."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!