Van Gaal jó kapcsolatai miatt nem fog lemondani

Egy Louis van Gaalhoz közel álló újságíró közölte a Sky Sportsszal, a holland menedzser nem fog felállni a Manchester United kispadjáról.


Van Gaal azt követõen, hogy a csapat új évben produkált eredményeivel egy kicsit fellélegezhetett, a múlt héten szombaton a Southampton ellen 1-0-ra elszenvedett vereséggel ismét intenzív nyomás alá került.

 

Szezonbeli kilencedik vereségüket szenvedték el a Vörös Ördögök, és idén eddig lejátszott 34 mérkõzésükbõl már 18. alkalommal nem sikerült nyerniük.

 

A csapat nyár óta megfigyelhetõ góliszonya, különösen hazai pályán, a szurkolók részérõl is heves kritikákat eredményezett Van Gaal irányába, amellyel kérdésessé vált a 64 éves szakember manchesteri jövõje.

 

A Unitedhez közel álló hírforrások a Sky Sports News HQ-val közölték, a médiában megjelent híresztelésekkel ellentétben a holland menedzser nem ajánlotta fel lemondását a Szentek elleni vereséget követõen - a holland De Telegraaf újságírója, Marcel van der Kraan pedig hajthatatlan azon véleményét illetõen, hogy honfitársa nem fogja benyújtani lemondását.

 

Ehelyett úgy érzi, a folyamatos kritikák csak még tovább fogják vezérelni, és további munkára fogja sarkallni a bizalom is, amelyet a United hierarchiájával ápolt kiváló kapcsolatából meríthet.

 

"Louis nem egy beijedõs ember. Minél többen fordulnak vele szembe, annál jobban ki fog tartani amellett, amit eltökélt, tudván, hogy bírja a felettesei bizalmát és támogatását" - kezdte Van der Kraan a Sky Sports Newsnak.

 

"Ez egy kulcsfontosságú dolog jelen pillanatban. A találkozásuk elsõ napjától kezdve - ahogy õ maga is sokszor említette ezt nekem - fantasztikus viszonyt ápol a Glazer családdal, és Ed Woodward ügyvezetõ-igazgatóval."

 

Ed Woodward és Avram Glazer

 

"A felõlük áradó bizalom vezérli, és ez így van a másik irányba is. Nem fogja otthagyni ezt a munkát azért, mert felismeri, ha megteszi, azzal az elnökre és az ügyvezetõ-igazgatóra hárul majd a nyomás."

 

"Karriere során Louis mindig megtudott birkózni a rá nehezedõ nyomással, és idõrõl-idõre mindez a lehetõ legjobbat hozta ki belõle."

 

"Ne felejtsük el, hogy mielõtt átvette volna a Manchester United irányítását, kivezette a holland válogatottat a világbajnokságra, de az egész holland média ellene volt."

 

"Senki nem adott neki esélyt se, de a várakozásokkal ellentétben harmadik helyre hozta be õket. Emellett, amikor az Ajaxnál dolgozott, akkor is hasonlóan borzasztó beszólogatások célpontja volt a közönség részérõl, mint most a Manchester Unitednél."

 

"Az emberek nagyon keményen bántják. Élete során sok balszerencse érte, számos családi tragédia is történt vele. Mindig túltette magát ezen, és mindig a lehetõ legjobb eredményeket ért el, és trófeákat nyert a csapataival."

 

"Szerintem emiatt ragaszkodik ahhoz, amit csinál. Nem fog változtatni a stílusán, nem fog változtatni a hozzáállásán, és nem fog adni a kritikusok véleményére se."

 

Marcel van der Kraan

 

Van der Kraan fenntartja azon véleményét, a Unitednél annak ellenére megfigyelhetõ a fejlõdés, hogy Van Gaal az érkezése óta több mint 250 millió fontot költött játékosokra, jelenleg mégis csak ötödikek a Premier League-ben.

 

Emellett idén kiestek a Bajnokok Ligájából is, és tavasszal csak az Európa-ligában folytathatják, és korán, már a negyedik fordulóban búcsúzni kényszerültek a Ligakupától is, ahol a Middlesbrough parancsolt nekik megálljt tizenegyespárbajt követõen.

 

"Képes egy struktúrát felépíteni. Természetesen ezzel eredményekre van szüksége a felnõtt csapatnál. Jelen pillanatban talán ez a legnehezebb dolog a számára."

 

"Ha jól teljesítene a csapata, és hat ponttal közelebb állnának az Arsenalhoz, netán vezetnék a bajnokságot, az emberek nagyobb elismeréssel beszélnének a munkájáról, amit a színfalak mögött végez."

 

"A United egész struktúrája az Ed Woodwarddal való közös munka kezdetére épül, és amennyire én tudom, arra, hogy a Glazerek olyan emberként tekintenek Van Gaalra, akinek kedvelik a stílusát."

 

"Amerikaiak, akik szeretik a jól mûködõ vállalatokat. Felismerték, hogy ez egy futballklub, de azt is szeretnék, ha a Manchester United a világ egyik legnagyobb cége is lenne egyben."

 

"Az AZ Alkmaarnál egyszer azt mondta a vezetõségnek, 'Ha nem tudom õket elõrébb vinni, akkor csak rajtatok múlik'. A játékosok kérésére maradt, mert õk meg voltak róla gyõzõdve, hogy bajnokcsapattá teheti õket."

 

"Egy évvel késõbb Hollandia bajnokai lettek, és bejutottak a Bajnokok Ligájába. A Manchester United szurkolók érdekében remélem, hogy most is hasonló remények vannak a láthatáron."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!