Van Gaal: Soha nem távoznék önként a Unitedtõl

Louis van Gaal mérgesen utasította el azokat a híreszteléseket, miszerint múlt hétvégén felajánlotta lemondását a Manchester United vezetõségének.


Néhány angol lapban kész tényként kezelték, hogy a holland menedzser szóban felajánlotta lemondását Ed Woodward ügyvezetõ-igazgatónak, miután szombaton 1-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán a Vörös Ördögök.

 

Kedden azonban a Sky Sports hírforrásai arról számoltak be, Van Gaal nem tett ilyet, és a 64 éves szakemberhez közel álló újságíró, Marcel van der Kraan is kijelentette, honfitársa nem tenne ilyet.

 

A Manchester United menedzsere úgy érzi, bizonyos dolgok, amiket egyes médiumok írnak róla, "rettenetesek és borzalmasak".

 

"Soha nem említettem, hogy felmondanék. Mindenki legyártja a maga sztoriját, aztán nekem meg azokra kell válaszolni. Nem tennék ilyet" - kezdte a Derby County elleni FA-kupa mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatóján.

 

"Szerintem rettenetes és borzalmas, hogy ilyet valaki leírhat, majd aztán nekem kell az emiatt felmerülõ kérdésekre válaszolni. Az emberek elhiszik ezeket a történeteket, én pedig nagyon aggódok emiatt. Rengeteg hívást és üzenetet kaptam."

 

"De oké, ilyen ez a világ - mindenki azt írhat, amit akar, és nem kell fénie senkinek semmitõl. Ez a harmadik alkalom [a sajtó szerint], hogy kirúgtak, de még mindig itt ülök Önök miatt, mert kötelességem megtenni ezt."

 

"Vannak bizonyos emberek, akiket kedvelek, mert tiszteletteljes módon képesek feltenni a kérdéseiket. De a legtöbben tiszteletlenül teszik meg mindezt."

 

 

A Sky hírforrásainak értesülései szerint Van Gaal továbbra is élvezi Woodward, és a United vezetõségének támogatását, szezonbeli hatodik Premier League-vereségük ellenére, amellyel már öt pontnyira kerültek a negyedik, Bajnokok Ligája indulást érõ helytõl.

 

"Fantasztikus, hogy Ed támogat engem. Amikor a vezetõségnek ilyen bizalma van irányodba, akkor a nyomás is sokkal nagyobb, mikor azt mondják neked, 'Ez az utolsó mérkõzésed', vagy ilyesmi" - tette hozzá.

 

"Ha harcolhatsz, akkor nagyobb a motiváció. Én mindig harcolok. Mindig bízok magamban."

 

"Ha kikapunk a Derbytõl, akkor rosszabb lesz a helyzet, és ezt már megjósoltam a Southampton elleni mérkõzés elõtt is. Nem veszíthetek többször, mert akkor már negyedszerre fognak kirúgásra ítélni."

 

"Ha újra vereséget szenvedsz, egészen pontosan az utolsó pillanatokban, akkor betelik a pohár. Nem hiszem, hogy mindig az a legfontosabb, hogyan játszottunk. Játszhatsz csúnyán, és nyerhetsz vagy éppen játszhatsz szépen és mégis kikapsz - olyankor még bosszantóbb a vereség."

 

"Menedzserként és játékosként az a feladatunk, hogy újra talpra álljunk, és megtegyük azt, amit meg kell tennünk, mert ilyen egy professzionális hozzáállás."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!