Mi lett az 1992-es korosztállyal?

Azok után, hogy Nicky Butt lett a Manchester United akadémiájának új vezetõje, nézzük, hol vannak most azok a játékosok, akik 1992-ben összesítésben 6-3-as gyõzelmet aratva elhódították az Ifjúsági FA-kupát a Crystal Palace ellen?


Kevin Pilkington

 

1998-ban, hat év után hagyta el a kapus a Unitedet, és soha nem tudott igazán nagy karriert befutni, ugyanis olyan alacsonyabb osztályú csapatoknál szerepelt csak, mint a Port Vale, a Mansfield Town és a Luton. Most, 41 évesen második idõszakát tölti a Notts Countynál, mint játékos, és kapusedzõ egyben.

 

 

John O'Kane

 

A védõ szintén 1998-ban hagyta el az Old Traffordot - számos kölcsönadást követõen - hogy csatlakozzon a Howard Kendall vezette Evertonhoz. Csak 14 mérkõzésen lépett pályára, mielõtt búcsút intett volna a Goodisonnak, és 1999-ben elõbb köcsönben, majd késõbb véglegesen áttette székhelyét a Boltonhoz. O'Kane az amatõr Hyde Unitednél fejezte be karrierét 2006-ban.

 

 

George Switzer (felsõ sor, balról a második)

 

Az Ifjúsági FA-kupa gyõzelmet követõ évben hagyta el a Unitedet és csatlakozott a Darlinghtonhoz, miután a salfordi születésû baloldali védõt Sir Alex Ferguson túl alacsonynak találta ahhoz, hogy baloldali védõt játszon. Ezt a Hyde Unitednél és a Salfordnál töltött idõszakok követték számára, majd 2013-ban, az AFC Monton játékosaként vonult vissza. Futballista élete mellett látszerészként és csomagszállítóként dolgozott.

 

 

Chris Casper

 

Egy újabb 1998-ban távozó játékos, akinek mindössze 24 évesen, a Reading játékosaként sérülés miatt be kellett fejeznie karrierét. Ezt követõen edzõsködésbe kezdett, és átvette a negyedosztályú Bury irányítását, amellyel abban az idõben a legfiatalabb volt kollégái között az angol futball elsõ négy osztályában. Regnálása három évig tartott, majd a Bradfordnál és a Grimsbynél vállalt háttérfeladatokat. Most a Premier League-nél klubokat támogató menedzserként tevékenykedik.

 

 

Gary Neville

 

2011-ben akasztotta szögre stoplisait, azt követõen, hogy egész pályafutása során csak a Unitedben játszott. Nagyra becsült médiaszereplõvé avanzsált, mielõtt a nyugodt karosszéket a Valencia nem éppen biztos kispadjára cserélte volna. Az angol válogatott másodedzõjeként, és a Salford társtulajdonosaként is tevékenykedõ Neville az elmúlt hétvégén 10 forduló után tudta megszerezni elsõ gyõzelmét a Denevéresek élén, ezzel egy kicsit enyhítve a rá nehezedõ nyomáson.

 

 

David Beckham

 

Manapság többet lehet látni, amint Wimblendonban éppen elkap egy teniszlabdát, vagy Victoriát és gyerekeit biztatja felesége egyik divatbemutatóján, vagy éppen hogy egy újabb tetoválással díszítteti testét. Nagykövete az Unicefnek és a Malaria No More kampánynak, de emellett saját jótékonysági szervezetet is mûködtet Victoriaval Victoria and David Beckham Charitable Trust néven.

 

 

Nicky Butt

 

Külföldön, a South China együttesénél fejezte be játékoskarrierét, amelyet megelõzõen a Birmingham Citynél (kölcsönben) és a Newcastlenél szerepelt az Old Traffordról való 2004-es távozása után. 2012-ben visszatért a Vörös Ördögökhöz mint a tartalék csapat edzõje. Most pedig a klub akadémiájának vezetõjévé nevezték ki - amely majdnem egy évig üres volt Brian McClair tavalyi távozását követõen.

 

 

Simon Davies

 

Jelenleg Patrick Vieira és az U21-es csapat mellett asszisztál a United õsi riválisánál, a Citynél, miután hét évet töltött a Chester Citynél, ahol a felnõtt csapat edzõjébõl az ifjúsági csapat menedzserévé fokozták le egy sikertelen idõszak után. 1997-ben hagyta el a Unitedet, amelyet követõen számtalan alacsonyabb osztályú klubot, és a walesi bajnokságot is megjárta.

 

 

Colin McKee

 

2001-ben, egy szezon után, 27 évesen hagyott fel profi pályafutásával a skót Fauldhouse Unitednél. Csak egy mérkõsen léphetett pályára felnõtt szinten az Ifjúsági FA-kupa gyõzelem után a Unitedben, majd 1994-ben távozott. Profiként legjobb idõszakát a következõ három évben, a Kilmarnock színeiben élte, de aztán utazó nagykövetként szinte nyaranta váltogatta csapatait.

 

 

Robbie Savage

 

Saját tv-mûsorral rendelkezik a BT Sport csatornán "Fletch and Sav" címen. "Sav" emellett számos népszerû szerepet vállalt rádiós, és televíziós szinten is, miután 2011-ben visszavonult a Derbytól.

 

 

Ben Thornley

 

Sokat ígérõ középpályás volt, sérülései azonban gátat szabtak fejlõdésének, azután pedig, hogy 1998-ban elhagyta az Old Traffordot, csak kilenc bajnokin lépett pályára 5 év alatt. Hat évvel ezelõtt, játékos pályafutása befejezését követõen visszatért a klubhoz, és a vendéglátásban tevékenykedik.

 

 

Ryan Giggs

 

A folyamatosan össztûz alatt lévõ Louis van Gaal asszisztense maradt, de hosszabb távú jövõje kérdéses az Old Traffordon, miután Jose Mourinho érkezése várható. A Walesi Varázslóhoz közel álló források szerint ha nem kap menedzseri megbízást, a nyáron távozni fog, hogy másutt találjon magának hasonló pozíciót.

 

 

Keith Gillespie

 

Második félidei csere volt az Ifjúsági FA-kupa döntõ visszavágóján, és egész játékoskarriere során szerencsejáték szenvedélyével vívott ádáz harcot, amely eredményeként 2010-ben magáncsõdöt is jelentett. Önéletrajza, a "Hogyan ne legyünk futball milliomosok" jól leírja felemelkedését és mélybe süllyedését. Pályafutását a megélhetése biztosításáért az ír elsõ osztályú Longfordnál fejezte be.

 

 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!