De Gea az Ágyúsok ellen visszatérhet

Louis van Gaal reménykedik abban, hogy kapusa, David de Gea vasárnap visszatérhet az Arsenal ellen, miután kihagyta a Manchester United legutóbbi három mérkõzését.


A spanyol válogatott játékos a Vörös Ördögök elsõ Európa Liga mérkõzõsének bemelegítése közben sérült meg nyolc nappal ezelõtt, aki azóta is kezelés alatt áll.

 

Van Gaal elmondta, végig úgy vélte, De Gea sérülése nem túl komoly, és a menedzser reméli a hétvégén az Old Traffordon képes lesz elvállalni a játékot, de még kétségei vannak Chris Smalling állapota felõl, aki kihagyta a csütörtöki dánok elleni 5-1-es gyõztes mérkõzést.

 

"Várom, hogy David visszatérhessen, mert láttam, hogy van ma" – mondta Van Gaal a csütörtök esti gyõzelem után tartott sajtótájékoztatón. "Chris még kérdõjeles számomra, de sosem lehet tudni" – fûzte hozzá a holland.

 

Maradtak még további kérdõjelek. Például Anthony Martial, akit a Vörös Ördögök az Európa Liga visszavágója elõtti bemelegítésen veszítettek el, de van néhány bíztató hír is sérülés fronton. Többek között Marcos Rojo, aki közel három hónapos kihagyás után ismét bevethetõ, továbbá Antonio Valencia, és Marouane Fellaini, akik látszólag közel vannak a visszatéréshez.

 

 

Amikor azt kérdezték, vajon Martial bevehtehõ lesz-e az Arsenal ellen, Van Gaal így nyilatkozott: "Nem tudom, mert még a mérkõzés elõtt történt a sérülése. Beszélnem kell vele.  Diskurálnom kell a fizioterapeutával, hogy szüksége van-e kezelésre. Nem lehet megmondani, de nem olyan komoly, mint azt sokan gondolják, de sosem lehet tudni."

 

"Nagyon örülök Marcos-nak, hogy már játszott 10-15 percet, és megmutatta milyen nagyon jó formában van. De újra be kell õt építenem, ami nem lesz olyan könnyû, mert még csak két edzésen van túl. Az elsõ napon még a tartalék csapattal készült, míg a másodikon csatlakozott hozzánk. Ezzel egy kis kockázatot vállalok, de úgy vélem, hogy ezt kell tennem. Most 15 percet, majd 30-at játszatom, és így remélem, hogy fel tudom õt kellõen építeni."

 

"Valencia és Fellaini is hamarosan visszatér. Márciusban több játékos válik megint bevethetõvé, aminek köszönhetõen újra nagyobb választási lehetõség lesz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!