Ferguson: Nincs Law? Nevetséges!

Visszatekintve a hihetetlen nevekre, akik korábban a Manchester Unitedet szolgálták, mindig lesznek olyan legendák, akik kimaradnak az éppen aktuális Top 10 szavazásból.


A legújabb közvélemény-kutatás legnagyobb hiányzói a legjobb tíz közül Duncan Edwards és Denis Law. Két olyan játékos, akiknek ikonikus alakja sokkal nagyobb, mint hogy a 11. és 13. helyen szerepeljenek.

Sir Alex Fergusonnak ezen két név hiánya mindenképp meglepõ: "Nincs Law? Nevetséges!" - mondta a Fõnök. "Nincs Duncan Edwards sem? Tudom, mi ennek az oka. Ez egy generációs dolog, sok szavazó nem látta õket játszani. Beszélj bárkivel, aki látta Denist vagy Duncant játszani, mind azt fogja mondani, õk voltak a legnagyobbak!"

 


A statisztika is meggyõzõ érv lehetne Law mellett. 237 gólt szerzett a csapatnak - csupán Sir Bobby Charlton rúgott többet - köztük 18 mesterhármast, valamint 46 gólt szerzett az 1964/65-ös szezonban, melyet azóta sem tudott senki megdönteni a Unitednél.

Ami Edwardsot illeti, soha nem fogjuk megtudni, mit ért volna el a United színeiben, mivel a müncheni katasztrófa sajnos közbeszólt és életét vesztette 21 évesen Duncan. De mikor Sir Bobby azt mondja, hogy õ volt az egyetlen játékos, aki mellett alsórendûnek érezte magát, lehet bizonyos elképzelésed a tehetségérõl, ami a hatvanas években virágozhatott volna igazán.

Mindazok, akik a 11-15. hely között szerepelnek a szavazáson, okkal kerülhetnének magasabb helyekre.

"Micsoda lista, nem bánnám, ha a top 15 játékosok most is csapatomban lennének!" - mondta Ferguson.

Több, mint 20000 szavazat közül néhányan elég furcsa szavazásokkal álltak elõ és olyan nevek is kaptak voksot, mint Pelé, Bobby Moore, Michael Schumacher, Stanley Matthews vagy éppen Jude Law.

A Top 10-be nem jutottak:

11. Duncan Edwards
12. Ole Gunnar Solskjaer
13. Denis Law
14. Bryan Robson
15. Ruud van Nistelrooy

 

Korábbi cikkünkben már olvashattatok a Top 10-rõl!
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!