Pallister: Még bõven van miért harcolni

Gary Pallister is részt vett a Gulf Oil és a United közötti partneri kapcsolat bejelentésérõl szóló eseményen és interjút adott a ManUtd.com-nak. Beszélt a Vörös Ördögök elõtt álló hétrõl, valamint arról, milyen volt a lelátóról szurkolni az Anfielden...


Mennyire élvezed az ilyen eseményeket?
Nagyszerû részt venni az ilyen rendezvényeken és az ilyen megállapodások, mint a Gulf Oillal kötött, megmutatják, milyen nagy is a United. A Gulf Oil egy globális márka, mint ahogyan a Manchester United is, remek lesz látni, ahogy ez a partneri kapcsolat fejlõdik majd. Mindannyian tudjuk, milyen óriási is a United világszerte, mekkora támogatást élvezünk és a Gulffal kötött megállapodás ezt csak növelni fogja.

 

A United játékosaként és legendájaként már bejártad az egész világot. Mik a tapasztalataid?
Amikor a csapattal mész, különösen Ázsiába, az olyan, mintha a Beatles landolt volna. Amikor játékosként elõször mentem oda, nagyon meglepett a szurkolói reakció. Ez a fajta támogatás a világ minden tájáról hihetetlen lökést ad.

 

Mi a véleményed a vasárnapi, West Ham elleni kupameccsrõl?
Igazságos döntetlen született. Nem volt egy tipikus FA-kupa negyeddöntõ, kissé visszafogottnak éreztem egészen Payet varázslatos szabadrúgásáig. De válaszoltunk rá, visszajöttünk a meccsbe és Martial gólt szerzett, életben tartva az esélyeinket. Azzal, hogy az Arsenal és a Chelsea is kiesett, nagyszerû esély adódott egy csapat elõtt a végsõ gyõzelemre. Reméljük, ez a csapat mi leszünk.

 

Pszichológiailag mennyire volt fontos az, hogy visszajöttünk a meccsbe így, hogy két igen fontos rangadó vár a héten ránk helyi riválisaink ellen?
Nagyon fontos volt - különösen úgy, hogy egy rossz eredménnyel és teljesítménnyel a hátunk mögött jöttünk a kupameccsre. Szükségünk volt egy válaszra vasárnap, amit meg is tettünk, így még mindig versenyben vagyunk. De mostantól kezdve a szezon végéig sorozatosan jó teljesítményt kell nyújtanunk.

 

 

A következõ meccsünk a Liverpool elleni EL-visszavágó lesz. Ott voltál az Anfielden...milyen élmény volt?
[nevetve] Más volt. Nem élveztem, hogy egész meccsen állnom kellett, a korom miatt ez már nem megy! Jó volt ott lenni, nagyszerû élmény volt, különösen Denis-szel [Irwin] és Andy-vel [Cole] együtt. Csalódás volt, hogy nem játszottunk jól az este folyamán és kikaptunk, de ha ugyanazt a hangulatot tudjuk reprodukálni csütörtökön az Old Traffordon is, akkor nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatjuk a Liverpoolt. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok és a szurkolók is fel lesznek spanolva és mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat.

 

Mi kell ehhez? Belõni a helyzeteket?
Pontosan, mert ha kapunk egyet, akkor már négyet kell lõnünk. Úgyhogy nem kaphatunk gólt és meg kell mutatnunk a szándékunkat. Kulcsfontosságú lesz a hangulat - fel kell építenünk egy nagyszerû hangulatot stadionon belül, de biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni fog, hiszen valahányszor a Liverpool ellen játszik a United, mindig remek az atmoszféra. Remélhetõleg tudjuk ezt hozni és kissé idegessé tesszük a Liverpoolt.

 

Tudod, milyen több fronton harcolni úgy, hogy közben két rangadó ilyen közel jön egymás után.
Igen, ez izgalmas dolog, ezért akarsz egy olyan klubnál játszani, mint a Manchester United. Nagy meccseken akarsz pályára lépni. Játékosként ilyeneket akarsz - elmenni az Anfieldre nagyszerû élmény volt, míg a City otthonába látogatni nagy lökést ad. Úgyhogy ha az öltözõben lennék most, nagyon izgatottan várnám a hetet.

 

Végezetül, bár a közelmúltban nehéz idõket éltünk át, még mindig sok mindenért lehet játszani, a csapat elõtt ott a lehetõség a jó teljesítményre...igaz?
Igen, persze. A Liverpool elleni párharc nem lefutott, ott vagyunk az FA-kupa negyeddöntõjében, persze nehéz újrajátszás jön és még mindig jó esélyünk van arra, hogy Bajnokok Ligáját érõ helyre jussunk a bajnokságban. Biztos vagyok abban, hogy sok csapat szeretne így állni.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!