Lingard: Rashford sebessége volt a siker kulcsa

Jesse Lingard elárulta, Marcus Rashford teljesen 'bezsongott' miután õ szerezte a Manchester City elleni rangadó gyõztesgólját - a városi rivális feletti siker kulcsa pedig a fiatal csatár sebességének kiaknázásában rejlett.


A Kékek az elsõ számú védõpáros, Vincent Kompany és Nicolas Otamendi hiányában a Martin Demichelis-Eliaquim Mangala belsõ kettõssel kezdtek a védelemben, amely láthatóan bátrabb játékra sarkallta vasárnap a Vörös Ördögöket - olyannyira, hogy Rashford a 16. percben lefordult Demichelisrõl, majd higgadtan a kapuba emelt Joe Hart mellett.

 

Az Etihad Stadiumban lejátszott mérkõzés volt az elsõ manchesteri derbi, hogy a klub két saját nevelése, Lingard és Rashford is egyszerre lehetett a pályán, amely mindkettejük számára igen pozitívan alakult.

 

"Igen, nagyon jó volt" - kezdte Jesse a ManUtd.com-nak.

 

"A szezon elsõ felében már korán beállhattam a City ellen [az Old Traffordon], és ellenük nagyon nehéz játszani, mert nagyon jól tartják a labdát. Mi azonban kiaknáztuk a gyengeségeiket, és gólt tudtunk szerezni ellenük."

 

Amikor arról kérdezték, a United konkrétan épített-e arra, hogy Demichelisszel kell majd szembe nézniük, Lingard nem nevezte meg konkrétan az argentin bekket, azt azonban elismerte, hogy Rashford sebességével meggyûlt a hazai védõk baja az egész találkozón.

 

"Nem feltétlenül" - válaszolta.

 

"De természetesen tudtuk, hogy Marcus sebességének kihasználásával rátapinthatunk a gyengepontjukra, ez pedig ki is fizetõdött számunkra."

 

"Teljesen bezsongott a gólja után, de én a földön tartottam! Azonban igazából õ alapvetõen egy két lábbal a földön álló srác amúgy is; mindig ilyen, és így is viselkedik. Nagy reményekkel várja a karriere további folytatását."

 

 

Amikor társa elbizakodásának megakadályozásáról beszélt, Lingard igyekezett hozzátenni, hogy azonnal közbe lépett, amikor Rashford heves vitába keveredett két City játékossal, amikor a játékvezetõ nem ítélt meg számára egy jogosnak tûnõ büntetõt.

 

"Igen, meg kellett védenem, mert oda kell figyelnem a fiatalokra, nemde? [nevet] De én is úgy gondoltam, hogy tizenegyes volt."

 

Jelen pillanatban már csak egy pont hátránnyal rendelkezik a United a még Bajnokok Ligája indulást érõ negyedik helyen tanyázó Cityvel szemben, nyolc fordulóval a végelszámolás elõtt, és Lingard elárulta, ahogy Rashford, úgy Louis van Gaal is "bezsongott"  a mérkõzést követõen. Azonban kiemelte, a vasárnapi gyõzelmük keveset fog érni, ha nem folytatják a mérkõzések gyõztesen való lehozását.

 

"Igen, ez egy hihetetlenül fontos gyõzelem volt. A társaim hihetetlen erõket mozgósítottak, remekül támadtunk le, és tartottuk meg a labdát. Kulcsfontosságú volt számunkra, hogy korán gólt tudtunk szerezni."

 

"A menedzser teljesen bezsongott. De természetesen tudjuk, hogy ez még nem a szezon utolsó mérkõzése volt, és most kell nagy hajrába kezdenünk, kezdésként pedig már az Everton elleni meccsre koncentrálnunk. Ez egy hatalmas lökést jelent most számunkra, de jelen pillanatban csak mérkõzésrõl-mérkõzésre szabad elõre tekintenünk. Minden egyes csapat ellen megvan a játéktervünk, és ha ezekhez alkalmazkodunk, akkor általában gyõzni tudunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!