Giggs támogatja Neville edzõi terveit

Ryan Giggs támogatásáról biztosította Gary Neville-t másodedzõi álmai megvalósításához, miután a héten hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy az aktív futballal és visszavonul.


Neville szerdán jelentette be, hogy azonnali hatállyal felhagy aktív játékoskarrierével, és 20 év után visszavonul a Manchester Unitedtól.

 

Jövõjérõl egyelõre annyi tudni, hogy valamilyen formában, de mindenképpen a klub alkalmazottjaként fogja folytatni, amelybõl egyáltalán nem lehet kizárni, hogy egy napon edzõsködésre adja a fejét.

 

Giggs szerint most már egykori csapattársa, Neville remek másodedzõ lenne, de úgy véli, több olyan játékos, akik az Old Traffordon váltak nagy játékossá, akár magasabb pozícióban, akár menedzserként is megállnák a helyüket.

 

Maga a 37 éves walesi szélsõ is abban reménykedik, hogy egyszer menedzserként ülhet le egy csapat kispadjára, és szerinte Gary testvére, Phil Neville is hasonló utat járhat be játékos pályafutása befejeztével.

 

 

"Gary briliáns másodedzõ lenne, mert nagyon eltökélt és összeszedett. A mindennapi edzõi feladatokat remekül lenne képes ellátni" - kezdte az egykori csapatkapitány méltatását Giggs a Daily Mailnek.

 

"Remekül átlátja az edzések felépítését, tematikáját, éppen ezért képes lenne remek tréningeket levezetni."

 

"Én erre képtelen lennék. Sokkal jobb vagyok a szemtõl-szembeni dolgokban, úgyhogy talán nagyobb hasznomat vennék a menedzsmentben."

 

"Nem vagyok biztos benne, hogy David Beckhambõl menedzser lesz, de Scholesy biztosan vállal valamilyen szerepet, ha nem is menedzserként, Phil Neville viszont biztosan az lesz."

 

"Remélem jó menedzser válik majd belõlem is. Szeretek segíteni a játékosoknak, hogy fejlõdhessenek, de manapság a menedzserek 'élettartama' nem több másfél évnél általában, úgyhogy nem igen szabad hosszú idõre tervezni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!