A United duó bezsebelte a díjakat

Ferguson és Berbatov kapta a hónap legjobbjának járó díjat.


Sir Alex Ferguson lett január hónap legjobb menedzsere, míg Dimitar Berbatovot választották az év elsõ havának legjobb játékosának.

A páros élvezte a termelékeny új évet, ezzel erõsítve a Manchester United vezetõ helyét a Premier Leagueben.

A Vörös Ördögök januári öt találkozójukból egy döntetlen mellett négy alkalommal voltak képesek gyõzni, ezzel növelve idei bajnoki veretlenségi sorozatuk mérkõzéseinek számát 23-ra.

A Unitednél mindig híresen jól kezdik az új évet, ahogy 2011-et kezdték, annál jobbat talán nem is kívánhattak volna. Erõfeszítéseik elismeréseként januárban Ferguson és Berbatov lettek a díjazottak.

Fergusonnak nem idegen ez a díj, ugyanis ez volt a 25. alkalom, amikor hónap menedzserévé választották a Premier Leagueben. Ezt a megtiszteltetést ez alkalommal azután vehette át, hogy a Uniteddel a Stoke-ot és a Birminghamet hazai pályán, míg a West Bromot és a Blackpoolt idegenben gyõzte le csapatával, valamint egy nagyon fontos pontot a Tottenham otthonából is elhozott.

 


Ebben hatalmas része volt Berbatovnak, aki tovább robog, hogy elnyerje a Premier League Aranycipõjét is.

Januárban ötször volt eredményes, ezzel már 19 találatnál jár a bolgár támadó. A Birminghamnek mesterhármast rúgott, a Blackpoolt pedig az õ két góljának köszönhetõen gyõzték le 0-2-es állásból 3-2 arányban.

Berbatov elõször kapott ilyen elismerést United játékosként, eddig egyetlen alkalommal díjazták, 2007 áprilisában még Tottenham játékosként érdemelte ki az elismerõ címet.

 

 

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!