Smalling tisztelettel adózik Vidic elõtt

Chris Smalling, miután egy remek szezont tudhat magáénak a Unitedben, már az Európa-bajnokságra készül. Elõtte azonban egy interjú keretében még elmesélte, milyen érzés volt a Premier League egyik legkeményebb védõjével, Nemanja Vidic-csel játszani.


"Vida, ahogyan mindannyian hívtuk, imádott védekezni. Rengeteg szó esik a játék elbûvölõ oldaláról és bríllírozó támadókról, de nem találsz még egy olyan domináns és agresszívan védekezõ alakot, mint õ, aki mindenáron meg akar állítani a gólszerzésben. Végtére ezért szerepelünk hátul és õ kizárólag csak erre összpontosított."

"Rengeteg olyan tulajdonsága volt, amely nagyszerû védõvé tette õt, de ezek közül kettõ kiemelkedik számomra, a vezér mivolta és jelenléte. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfél játékosai félelmet éreztek, amikor meglátták a nevét a kezdõcsapat tagjai között. Megvolt benne ez a félelem-faktor, ami nagyon sokat ért a csapatnak. Az agressziója volt talán a legfontosabb, amit eltanultam tõle, ha együtt játszhattunk. Nem számított, hogy edzés volt, vagy mérkõzés, senki sem szeretett volna szembekerülni Vidával, mert egy pillanatig sem hezitált, hogy labdástól eltakarítson téged, ha ezen múlott a gyõzelem. (Mosolyog) Ezt minden nap elkövette."
 



"Együtt játszani vele értékes tapasztalatot jelent számomra. Az agressziója és a mérkõzések alatti dominanciája olyasvalamik, amiket mindig is szerettem volna beépíteni a saját stílusomba. Hogy ezeket a tulajdonságokat a klub valaha volt egyik legjobb védõje mellett tanulhattam el egyszerûen brilliáns számomra. Mindig segített abban, hogy a veszélyhelyzeteket még annak bekövekezte elõtt észleljem és mindig arra sarkallt, hogy fejlesszem magam és törekedjek a legjobbnak lenni. Soha nem volt elégedett - minden egyes edzésen az volt a célja, hogy jobbá váljon."

"A pályán és azon kívül beszélni vele felbecsülhetetlen. A kommunikáció volt a kulcsa a gyümölcsözõ kapcsolatában Rioval [Ferdinand], ez az alapja az összes védelemnek, ezt Vida mindig kihangsúlyozta. Õ és Rio képesek voltak a problémákat idõben elhárítani, mert nagyon jól olvasták a játékot és megfelelõ volt a kommunikáció közöttük."

"Nem csak a védekezõ harmadban volt nagy jelenléte, a másik kapu elõtt is jeleskedett sokszor nagyon fontos gólt szerezve. Mindig magas fenyegetést jelentett az ellenfél kapujára rögzített pontrúgásokból, ez is egy olyan képesség, amiben szeretném folytatni a fejlõdésem."

"Hozzájárulása a United sikereihez még évekig téma lesz és joggal nevezhetjük a klub egyik legendájának. Bármikor lépett a pályára, példaként járt elöl és egy igaz belsõ védõ volt, akire minden védõnek fel kell néznie."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!