United menedzserek elsõ igazolásai

Eric Bailly lett José Mourinho elsõ igazolása Manchester United menedzserként, tekintsük meg a korábbi United edzõk legelsõ transzfereit a klub élén.


Louis van Gaal - Ander Herrera (2014. június)

Úgy tûnt, a klub hamarabb is szerzõdteti az Athletic Club játékosát, azonban Louis van Gaalnak sikerült végül nyélbe ütni a transzfert és az egy évvel korábban majdnem kútba esett igazolást véghez vinni. A hónap késõbbi szakaszában Luke Shaw csatlakozott a csapathoz.

David Moyes - Guillermo Varela (2013. június)

Az urugayi Sir Alex Ferguson ideje alatt volt a klubnál próbajátékon, de gyakorlatilag õ lett David Moyes elsõ igazolása, amikor a Penarol együttesétõl a Unitedhez szerzõdõtt. Sokkal késõbb - az átigazolási szezon utolsó napján - a skót elhozta korábbi klubjától Marouane Fellainit.

Sir Alex Ferguson - Brian McClair (1987. július)

Noha 1986 novemberében nevezték ki a korábbi Aberdeen menedzsert a United élére, kivárt elsõ igazolásával. Aztán 1987 nyarán Viv Andersont és Brian McClairt szinte ugyanakkor igazolta le a skót edzõlegenda, akik árát végül törvényszéken döntötték el. Bár Viv Andersont emlegetik az elsõ igazolásként, McClairt három nappal korábban regisztrálta a szövetség.

 


Ron Atkinson - Jon Gidman (1981. augusztus)

Atkison a tapasztalt szélsõ hátvédet szemelte ki elsõ igazolásának és ezzel Mickey Thomas elszerzõdhetett az Evertonba, Gidman korábbi csapatába. Az Aston Villában magának nevet szerzõ védõrõl biztosak voltak, hogy segíteni fog stabilizálni a védelmet.

Dave Sexton - Gary Bailey (1978. január)

Bár Joe Jordant tartják Sexton elsõ igazolásának, ugyanis érte fizetett a klub, végül a dél-afrikai Wits University-bõl érkezõ szõke kapus, Bailey lett az, aki a próbajátékra lévõ útját is kifizette. Hiába volt mindössze csupán 19 éves, a korábbi Ipswich kapus fia beilleszkedett az elsõ csapatba és 1978 novemberi debütálása után jól helyettesítette az elsõ számú kapust, Paddy Roche-t.

Tommy Docherty - George Graham (1972. december)

Docherty elsõ igazolása egy skót honfitársa, George Graham volt, akit az Arsenaltól szerzett meg 120 ezer font ellenében. Késõbb két játékos is érkezett az északi országból, Alex Forstyh és Francis Burns.

Frank O'Farrell - Martin Buchan (1972. február)

O'Farrell rövid edzõsködése során megszerezte az Aberdeen tehetségét, Buchan-t 125 ezer fontért - mely ekkor klubrekord volt. A fiatal védõ kapitányként Skót Kupáig vezette az Aberdeent és többek között a Liverpool, Leeds United páros is szívesen látta volna soraiban.

 


Wilf McGuinness - Ian Ure (1969. augusztus)

Az egyetlen fõbb igazolás McGuinness ideje alatt a klubnál, Ure az Arsenalból érkezett, újabb skót válogatott játékos volt. Sir Matt Busby aktív részese volt az átigazolásnak, és a hírek szerint az egyik fõ ok volt a személye, amiért a védõ az Old Traffordra költözött.

Jimmy Murphy - Ernie Taylor (1958. február)

A müncheni katasztrófa után a Unitednek azonnal szüksége volt tapasztalt erõsítésre, és mivel Sir Matt Busbyt kórházban ápolták, ezért asszisztense, Jimmy Murphy cselekedett és elsõként megszerezte Taylort. Sir Stanley Matthew beugrója volt a Blackpoolban, õt követte hamarosan Stan Crowther az Aston Villából.

Sir Matt Busby - Jimmy Delaney (1946. február)

Kisebb találgatások vannak Sir Matt elsõ igazolásáról, miután a korábban amatõr Ted Buckle 1945-ben profi szerzõdést írta alá és Billy McGlen is így tett a következõ év májusában. Azonban Jimmy Delaney-t tekintik az elsõ igazolásának, akiért fizetnie is kellett a klubnak, méghozzá a skót Celtic együttesének. Természetesen volt egy második edzõi periódusa is Sir Matt Busby-nak, azonban akkor hat hónap alatt nem igazolt játékost, mielõtt O'Farrell váltotta volna õt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!