Lingard: A túra jót tesz a fiataloknak

Jesse Lingard úgy véli, 2012-es túrája a felnõtt csapattal nagyban segítette a tapasztalatgyûjtésben.


Az FA-kupa gyõztes gólját lövõ Lingard szerint a Dél-Afrikában és Kínában lejátszott felkészülési túrák sokat számítottak fejlõdésében, valamint beszélt arról, hogy milyen fontos szerepet játszottak a tapasztalatszerzésben.

Lingard kész részt venni Jose Mourinho, az Aon által támogatott túrára utazó keretében idén, ahol a következõ hónapban többek között a Borussia Dortmund és a Manchester City ellen is pályára lépnek majd Beijingben.

Miután megkérdezték Lingardot, milyen fontos a fiatalok számára a túra, így felelt: "Hatalmas lesz a túra a fiatalok számára. Nagyon sok tapasztalt játékos is ott lesz a túrán."

"Emlékszem az elsõn, amin részt vettem Rio Ferdinand is ott volt, nagyon sokat segített nekem és sok útmutatást adott. Valószínûleg számos fiatal lesz a mostani túrán is, és természetesen mi is ugyanígy segíthetünk nekik."

 


"Fiatal játékosként az idõsebbeket figyeled és azt, hogy mit csinálnak. Nagyon jó példával járnak elöl és szeretnéd követni az általuk kitapasott ösvényt. Ez arról szól, hogy minden gerenáció adhat valamit a másiknak."

Lingard a pályán volt, amikor utoljára a kínai városban járt a csapat, akkor a Sanghai Shenhua legyõzésében segített Jesse, most azonban a Dortmund és a Manchester City lesznek az ellenfelek, és a 23 éves játékos szerint ez egy teljesen más típusú teszt lesz a csapat számára.

"Szerintem ez segíteni fog nekünk" - magyarázta. "A City ellen szerepelni fogunk a szezonban és a Dortmund is egy nagyon erõs gárda. Ilyen csapatok ellen szeretnél pályára lépni, mert õk igazán kihívás elé állítanak."

Arra a kérdésre, vajon Beijingben barátságos lesz-e a mérkõzés hangulata, ezt válaszolta: "Határozottan nem. Ez egy kiélezett meccs lesz. A szezon ekkor már egyre közelebb lesz, szóval megfelelõen fel kell készülnünk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!