Park saját alapítványt hozott létre

Miután visszavonult a válogatottságtól, Park egy új fejezetet nyitott futball pályafutásában.


Ji-sung Park, a Manchester United középpályása miután visszavonult a nemzeti csapatban való szerepvállalástól, új fejezetet indított és létrehozott egy alapítványt, melynek célja, hogy olyan jótékonysági programokat szervezzenek, amik örömet és boldogságot adnak a futballon keresztül az embereknek.

"Ez egy új kiindulópont és az utolsó fejezete futball karrieremnek" - mondta Park, aki a JS Foundation alapítvány ügyvezetõ igazgatója. "A futball segítségével értelmes dolgokat akarok megosztani a világgal."

Park tavaly nyár óta szerette volna elindítani alapítványát és végre zöld utat kapott Dél-Korea Kultúrális, Sport és Turisztikai Minisztériumától.

Az alapítvány támogatói között olyan sportolók is szerepelnek, mint Choo Shin-soo a Cleveland Indians-tól, az olimpiai bajnok súlyemelõ Jang Mi-ran vagy éppen Hur Jae, aki a koreai kosárlabda bajnokságban szereplõ KCC Egis capatának edzõje. De támogatója az alapítványnak a koreai színész Jung Jun-ho és az énekes Kim Heung-gook.

 


Az elsõ projektre június 15-én kerül sor, amikor az Ázsia Álom Kupa elnevezésû rendezvényt tartják majd Vietnámban. Erre az eseményre több koreai és tengerentúli labdarúgó is ellátogat, mint például a Bolton Wanderers játékosa Lee Chung-yong, a Celticben szereplõ Ki Sung-yueng, Park csapattársa és jó barátja Patrice Evra és a már visszavonult japán sztár játékos Hidetoshi Nakata.

"Azt akarjuk, hogy összefogva a labdarúgó szövetségekkel különbözõ projektekkel népszerûsíteni tudjuk a futballt Ázsia dél-keleti országaiban" - tette közzé az alapítvány.

Vietnám lett az elsõ kiválasztott ország, köszönhetõen a labdarúgó szövetségük támogatásának, valamint annak, hogy a Manchester United és maga Park is roppant népszerû az országban.

Pénzgyûjtõ rendezvényeket is kívánnak szervezni késõbbiekben, valamint felállítanak egy ösztöndíjat tehetséges fiatal játékosok számára.

 


The Chosunilbo 


The Chosunilbo

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!