Becks ifista korára emlékezett vissza

Pontosan huszonöt év telt el azóta, hogy David Beckham, Nicky Butt, Gary Neville és Paul Scholes 1991-ben aláírta ifista szerzõdését a klubnál.


Õk négyen a klub legnagyobbjai közé kerültek, akik összesen 2101 alkalommal képviselték a Manchester Unitedet és 57 fontosabb trófeát zsebeltek be.

 

Az MUTV-n bemutatott "Class of '92" címû dokumentumfilm okán Beckham felidézte emlékeit arról, milyen volt feljebb és feljebb lépni imádott klubjának ranglétráján olyan játékosok mellett, akikkel életreszóló barátságot kötött.

 

"Mindig is azt mondtam, hogy tíz évet játszani olyan játékosokkal, mint Gary Neville, Nicky Butt, Paul Scholes, Ryan Giggs, Keith Gillespie, Robert Savage, velük együtt felnõni, pályafutásom legjobb idõszaka volt" - mondta Becks. "Mindenre emlékszem."

 

"Mintha tegnap lett volna. Salfordi albérlettõl kezdve egészen addig, hogy európai kupadöntõben játszottam olyanokkal, akikkel megnyertük az 1992-es Ifjúsági FA-kupát, nagyon különleges volt és olyan, amit soha nem felejtek el."

 

Beckham, Butt, Neville és Scholes tagja volt annak az ificsapatnak, melyet Eric Harrison vezetett és David elismerte, csapattársai meg voltak ijedve korábbi menedzserük fegyelmezõ magatartásától. De gyorsan rámutatott arra, hogy Harrison a földön tartotta õket életük egy nagyon fontos szakaszában.

 

 

Amikor arról kérdezték, tudta-e, mennyire jó is volt akkoriban az az ificsapat, a legenda így válaszolt az MUTV-nek: "Nem, mert Eric Harrison volt az edzõnk. Soha nem hagyta, hogy elszálljunk attól a sikertõl, amit elértünk ifi szinten, majd Jim Ryan irányításával a tartalékcsapattal."

 

"Soha nem volt esélyünk arra, hogy hátradõljünk és arra gondoljunk, hogy 'wow, igazán jók voltunk'. Nem volt szabad ezt gondolnunk. Ez az egyik oka a sikereinknek. Mindannyian a földön maradtunk. Akkoriban ha nem ilyen játékos voltál, nem maradtál a csapatban. Ez az egyik oka annak, hogy olyan sikeresek lettünk, amilyenek."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!