Lingard tele önbizalommal

Jesse Lingard csordultig van önbizalommal, miután egymás után kétszer is gólt tudott szerezni a Manchester Unitedben a Wembleyben.


A 23 éves saját nevelés parádés szólógólt szerzett vasárnap a Leicester City ellen 2-1-re megnyert Community Shield-döntõben, azt követõen, hogy májusban szintén eredményes volt a Crystal Palace elleni, ugyanilyen arányban végzõdõ FA-kupa döntõben is.

 

Ennek értelmében õ mindössze az ötödik játékos a klub történetében, aki képes egy naptári éven belül egynél többször is betalálni a Wembleyben, Norman Whiteside (1983), Bryan Robson (1983), Mark Hughes (1994) és Eric Cantona (1996) után.

 

Azt követõen, hogy az elõzõ szezon során megtudta szilárdítani tagságát a Vörös Ördögök felnõtt csapatánál, a warringtoni születésû középpályás az Inside United legújabb számának elárulta, mi játszott kulcsszerepet számára ebben az idõszakban.

 

Amikor arra kérték, mi volt a legnagyobb dolog, amit tanult a tavalyi év során, így felelt:

"Szerintem az önbizalom. Néhány mérkõzést követõen, ha nem tudsz gólt szerezni, csökkenhet az önbizalmad, de a körülöttem lévõ játékosok nagyon jók voltak hozzám, és segítettek, hogy megmaradjon a magabiztosságom. Az, hogy képes voltam beállni, majd eldönteni az FA-kupa döntõt, nagyon különleges volt számomra."

 

 

"Megint csak az önbizalmat mondanám" - válaszolta, amikor arra kérték, nevezze meg, játéka mely aspektusában fejlõdött a leginkább.

 

"Mindig is megvolt az Old Traffordnak egyfajta aurája, és hogy annyi szurkoló elõtt játszhatunk egy ilyen fantasztikus stadionban, erre pedig nagyon sokat gondolok."

 

"Fiatalabb játékosként az elsõ mérkõzéseid mindig idegesek, de én minél többet játszottam itt, annál inkább nõtt az önbizalmam."

 

Lingard egyértelmû célokkal rendelkezik a 2016/2017-es szezont illetõen, miután egyre többször tapasztalhatta meg, milyen érzés trófeát nyerni.

 

"Természetesen szeretnénk újra a Bajnokok Ligájában szerepelni, de a figyelmünket egyértelmûen a bajnoki címre fordítjuk" - tette hozzá.

 

"Az a célom, hogy több mint 10 gólt szerezzek, és legalább két trófeát szerezzünk a szezonban. Akkor már egy jó szezont tudhatnék magam mögött!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!