Nani: Rossz döntés volt új szerzõdést aláírnom a Uniteddel

A Manchester United korábbi szélsõje, Luis Nani 2013-ban aláírt ötéves szerzõdéshosszabbítását az Old Traffordon élete legrosszabb momentumaként jellemezte.


Nani - aki jelenleg a La Ligában szereplõ Valencia játékosa - a Sporting Lisszabon csapatától érkezett 2007-ben a Unitedhez és 2013-ban új, hosszútávú szerzõdéssel jutalmazta õt David Moyes, miután kinevezték Sir Alex Ferguson utódjának.

Azonban a portugál válogatott Nani törekvései ellenére nem tudott állandó szereplõ lenni Moyes irányítása alatt, mindössze 13 alkalommal szerepelt csak a 2013/14-es szezonban, melyben a United csak a hetedik helyre tudott befutni - 1990 óta ezzel a legrosszabb pozíciójukat elérve.

"Ez lehetett volna akár életem legjobb pillanata is, de a legrosszabb lett végül" - mondta a 2016-os Európa-bajnokságot nyerõ portugál válogatott Nani a Guardiannak.

"Miután aláírsz egy ilyen szerzõdést, úgy gondolod, hogy mindenki mögötted áll majd és segíteni fognak neked. Aztán az ellenkezõjét tapasztalod."

"Ezután jön a stressz. Eléggé letört voltam és amikor ilyen állapotban vagy, a sérülések is jönnek. Ez egy nagyon rossz periódus volt. Olyasvalami volt ez, ami letört engem, nagyon csalódottá tett."

 

 

 


Nani a Uniteddel négy Premier League címet, két Ligakupát és egy Bajnokok Ligája trófeát is elhódított a klubbal Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása elõtt és 2011-ben a játékosok által az év játékosa díjat is elnyerte.

Louis van Gaal, David Moyes utódja kinevezése után kijelentette, szeretné megtartani Nanit, azonban az elsõ csapatos szereplést nem tudták garantálni számára, így a 2014/15-ös szezont kölcsönben töltötte a Sporting Lisszabonnál, majd a következõ nyáron távozott a Fenerbahce együtteséhez, immár végleg.

"Õ [Van Gaal] azt mondta nekem, hogy ha maradni szeretnék és harcolni a helyemért, ám legyen, azonban nem leszek elsõ számú választás vagy talán a második" - mondta Nani.

"Azt mondtam neki: 'Nem. Évek óta itt vagyok már, nagyon fontos voltam ennek a klubnak és úgy gondolom, ideje döntést hozni.' Szerettem volna minden mérkõzésen a kezdõ tizenegyben szerepelni."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!