Ibrahimovic 91 éves rekordot állíthat be

Zlatan Ibrahimovic parádésan indította életét a Manchester Unitednél, a csatár pedig egy 91 éve fennálló rekordot is megdönthet, ha gólt szerez szombaton a Hull City ellen.


A nyári igazolás eddig mindhárom tétmérkõzésén - a Leicester City, a Bournemouth és a Southampton ellen - eredményes tudott lenni a Vörös Ördögök mezében, és négy góljával vezeti a házi góllövõlistát.

 

Ibrahimovic mindössze a kilencedik játékos a United történelmében, aki elsõ három mérkõzésén be tudott találni az ellenfelek hálójába, és az elsõ a 70-es évek elején tevékenykedõ Ian Storey-Moore óta. Storey-Moore 1972 márciusában és áprilisában a Huddersfield, a Crystal Palace és a Coventry City kapuját is bevette, miután Manchesterbe igazolt a Nottingham Foresttõl.

 

Alex Dawsonnak 1957 áprilisában ehhez mindössze 1 hétre volt szüksége, míg a második világháborút követõen ez rajta kívül még Eddie Lewisnak és Ted Buckle-nak sikerült.

 

Azonban Jimmy Hanson, egy helyi játékos, akit még a Stalybridge Unitedtõl szerzõdtettek, személyében van a klubnak egy olyan játékosa is, aki elsõ négy tétmérkõzésén tudott eredményes lenni sorozatban, és ironikus módon éppen a hétvégi ellenfél Hull City ellen szerezte meg deübtáló gólját 1924 novemberében. A csatárt ezt követõen gólt jegyzett a Blackpool és a Derby County elleni döntetlenek alkalmával is, de a 10 emberrel küzdõ Kosok elleni mérkõzés volt késõbbi hatása is karrierére.

 

Az "Old Trafford-i csatának" nevezett összecsapáson a 20 éves játékos egyenlítõgólja közelrõl született, miután a csapatkapitány, Frank Barson átemelte Olney kapust egy szögletbõl. Bár így mattolni tudta a vendégek védelmét, azon a mérkõzésen jól látszott, hogy még nem áll készen a fizikumban és agresszivitásban felé növõ ellenfél védõk elleni küzdelemre, amely egyébként az egész másodosztályra jellemzõ volt akkoriban.

 

Hanson negyedik pályára lépése sokáig, egészen szeptemberig váratott magára, a Villa Parkban pedig nem is vallott szégyent, hiszen a 2-2-es Aston Villa elleni, már az elsõ osztályban elért döntetlenen, megint eredményes tudott lenni. Gólsorozata öt nappal késõbb, a Manchester City elleni városi derbin szakadt meg, de elsõ hat mérkõzésén így is ötször tudott betalálni, mert a Burnley 6-1-es legyõzésébõl is góllal vette ki a részét.

 

 

Tehát ezen a héten Ibrahimovic rögtön történelmet írhat, ha a svéd csatár túl tud járni a Tigrisek védelmének eszén is a KCOM Stadiumban. Sok szerencsét Zlatan!

 

Gól elsõ három tétmérkõzésén:
Bob Donaldson - 1892/93
George Millar - 1894/95
Jimmy Hanson - 1924/25  
Jack Ball - 1929/30
Ted Buckle - 1946/47
Eddie Lewis - 1952/53
Alex Dawson - 1956/57
Ian Storey-Moore - 1971/72
Zlatan Ibrahimovic - 2016/17

Gól elsõ négy tétmérkõzésén:
Jimmy Hanson - 1924/25 & 1925/26


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!