A United derbi-hõsei: David Gaskell

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Egy 1956-os mérkõzéssel kezdünk, ahol egy olyan játékos lopta el a rivaldafényt a Maine Roadon, akire a legkevésbé sem számítottak.


David Gaskell - Maine Road, 1956. október 24-e
Manchester City 0-1 Manchester United

David Gaskell felnõtt futballba való betörése egy valószínûtlen, elcsépelt mesének hathat. A mindössze 16 esztendõs és 19 napos, a United kapus listáján negyedik választású portást úgy halászta elõ Bert Whalley edzõ az 1956-os Charity Shield mérkõzés során, amikor az elsõ számú kapus Ray Wood sérülést szenvedett.

 

 

 


A tinédzser sietve átöltözött és átvette a kényszerbõl kapuba álló Duncan Edwards helyét. "Beálltam és Duncan a kaput védte éppen" - emlékezett vissza. "Amint elfutottam elõtte, megkérdezte: 'Mi a fenét csinálsz itt?', én pedig csak annyit mondtam: 'Azt hiszem játszani fogok, Mr. Edwards.' Ezt követõen minden összemosódott."

Denis Viollet gólja döntött a Shield sorsáról, azonban a United igazi hõsének kilétérõl kisebb zavar ütötte fel a fejét. "[BBC kommentátor] Kenneth Wolstenholme folyamatosan azt mondta, Ray Wood visszatért legjobb formájához" - nevetett Gaskell. "Nem vette észre, hogy egy 16 éves srác volt az!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!